Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum anume ar trebui să ne comportăm cu cei dragi în cazul în care au această dependență?”

Gabriela Gavankar, psiholog: „Dependența de alcool este foarte greu de observat de către persoana care are această dependență. Cel mai adesea, dependența este observată de către cei din jur și în momentul în care este observată persoana din viața noastră, din casa noastră, începe să vorbească despre asta.

Atunci când ai în jurul tău o persoană care are o dependență de alcool este foarte important să înțelegi, să poți să vorbești cu persoana respectivă despre această problemă, fără să faci reproșuri, fără să acuzi, pentru că aceste lucruri pot să agraveze problema.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Ar trebui cumva să evităm să păstrăm alcool în casă în cazul în care locuim cu o astfel de persoană?”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Gabriela Gavankar, psiholog: „Sigur că da. Să ții alcool în casă atunci când trăiești lângă o persoană dependentă de alcool e ca și cum ai ține eclere atunci când ești la o dietă de slăbire. Este important să nu mai avem alcool și să ne ferim cât putem de această tentație.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Știm foarte bine că acest consum excesiv de alcool poate duce la schimbări de comportament.

Ce anume ar trebui să facem în cazul în care persoana de lângă noi este într-o astfel de stare? Când anume trebuie să plecăm de lângă astfel de persoane?”

Gabriela Gavankar, psiholog: „Cel mai important este să susținem și să ajutăm această persoană, pentru că este o problemă de sănătate până la urmă și atunci recomandarea este să apeleze la un specialist, să apeleze la un terapeut, să apeleze la un medic în specialitatea psihiatrie.

Dacă lucrurile astea nu se întâmplă și persoana dependentă de alcool devine agresivă sau în orice fel ne pune în pericol viața noastră se poate pune problema de o ieșire din relație sau de anunțare a autorităților.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si