Close sidebar
Close sidebar

Traditie barbara in Insulele Feroe. Oamenii omoara cu sange rece sute de balene anual. Ritualul care i-a ingrozit pe oameni. De ce fac asta?

Majoritatea tarilor din intreaga lume incearca sa lupte impotriva cruzimii fata de animale, dar exista anumite traditii barbare ce se desfasoara in unele state din lume ce depasesc imaginatia si limitele cruzimii.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

In Insulele Feroe spre exemplu, tara independenta, dar care este guvernata de coroana daneza, exista un ritual de-a dreptul salbatic ce se desfasoara an de an si care este din ce in ce mai dur.

Anul, oamenii aduc balene din larg, le sperie cu ajutorul barcilor si le ghideaza catre mal, acolo unde sute de persoane le asteapta si le macelaresc. Aceasta traditie barbara a dus la uciderea a aproximativ 800 de balene anual si asta timp de 300 de ani.



Masacrul de anul acesta a fost filmat de catre un grup de activisti pentru protectia animalelor si a fost facut public de catre jurnalistii din intreaga lume.

Aceasta practica este interzisa in Uniunea Europeana, este interzisa in Danemarca, dar in Feroe, guvernul danez care gestioneaza conducerea tarii, nu a interzis aceasta practica.

Cei care au realizat filmuletul sunt dispusi sa mearga si sa actioneze in judecata la Tribunal acest act de cruzime, iar atentia lor se indreapta catre chemarea in judecata a statului danez.


Anul acesta, in masacrul din Atlanticul de Nord, au fost macelarite aproximativ 150 de balene, iar cei care au facut asta par extrem de incantati de gestul lor.

Feroezii sustin ca uciderea acestor balene este sustenabil pentru ca ca numarul balenelor ucise nu pune in pericol disparitia speciei si ei spun ca aceasta traditie dureaza de sute de ani la ei in tara, noteaza cei de la dailymail.co.uk

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI