Este agitatie mare in Moldova, cu o zi inainte de sfanta sarbatoare a Bobotezei. Aici, traditiile se urmeaza cu sfintenie, asa ca ceata de uratori a mers la Manastirea Sihastria- ca sa decupeze din iaz gheata perfecta. Din ea, vor face o cruce ca de cristal.

Dupa ce s-au chinuit minute in sir, pe un ger naprasnic, truda satenilor de a decupa bucati imense de gheata, a fost rasplatita pe masura.

O gospodina le-a adus bucate fierbinti, sa-si potoleasca foamea.

Acum, ca au capatat forte proaspete, flacaii au trecut la chestiuni de finete. Au modelat, cu maiestrie, gheata care s-a transformat intr-o cruce impunatoare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Este important ca aceasta cruce- care va sta in curtea bisericii de marea sarbatoare, sa primeasca binecuvantare, asa ca preotii au sfintit-o.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sarbatori atat pentru ortodocsi cat si pentru catolici. Traditia spune ca maine nu se spala rufe si nu e bine sa dau bani cu imprumut.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si