Tradiții de Sf. Nicolae 2022. Iată care sunt cele mai importante tradiții de Sf. Nicolae 2022!

Cine a fost Sfântul Nicolae?

Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut pe vremea împăraților Dioclețian (284-305) și Maximian (286-305) în cetatea Patara din Asia Mică. Părinții săi au părăsit însă această viață destul de devreme, iar Sfântul Nicolae a rămas în grija unui unchi, episcop, care purta același nume ca al său.

Citește și: Rugăciunea Sfintei Mucenițe Ecaterina. E bine să o rostească femeile

A primit din copilărie o creștere aleasă, urmând cursurile celor mai vestite școli ale epocii. Și a urmat din tinerețe reguli de viață deosebită, cu multă rugăciune, post și priveghere.

Tradiții de Sf. Nicolae 2022

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În Ardeal, fetele se pregătesc de cu seara din Ajun, când coc plăcinte. În case se pun crenguţe de pomi fructiferi la icoane care se păstrează până de Anul Nou. Se spune că va urma un an rodnic şi bun, dacă crenguţele înfloresc până la Revelion.

Din ele se fac sorcove, cu care se colindă în prima zi Noul An. 

În ziua de Sf Nicolae, tradţia spune că nu ai voie să te cerţi cu nimeni, nu ai voie să fii zgârcit, nu ai voie să uiţi de cei săraci sau  să speli.

De asemenea, înainte de a pregăti ghetuţele de Moş Nicolae, trebuie să spui o rugăciune către el.ot de Moş Nicolae se spune şi cum va fi vremea. Astfel că,  dacă nu este nicio ninsoare pe 6 decembrie înseamnă că iarna n-o va alunga Sfântul Ioan, pe 7 ianuarie, şi va fi de lungă durată. În iernile în care nu sunt multe ninsori, se spune despre Sân’ Nicoară c-ar fi întinerit şi nu-şi mai scutură barba.

Citește și: Sf. Andrei 2022: Cele mai frumoase tradiții românești pentru această zi

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si