Close sidebar
Close sidebar

Traditii si obiceiuri de Sambata alba! De nu e bine sa te speli pe cap in aceasta zi

Crestinii ortodocsi sarbatoresc pe 25 februarie Sambata alba, zi de mare sarbatoare.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit datinii, in aceasta zi se fac placinte si colacei si se dau de pomana, alaturi de coliva si lumanari pentru ca cei morti sa aiba ca manca pe lumea calalta. Totodata, fetele trebuie sa dea si apa de pomana, relateaza libertatea.ro.  In aceasta sambata nu trebuie nicidecum sa te speli pe cap. Femeile nu au voie sa coasa si sa spele camasi barbatesti, iar barbatii nu trebuie sa lucreze.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In Sambata lasatului sec de branza, Biserica ii pomeneste pe toti barbatii si femeile care au fost „luminati prin postire”. Aceasta zi este numita „a ascetilor”.

Incepand cu 20 februarie, crestinii ortodocsi au intrrat  in Saptamana Alba sau ”Saptamana branzei”. In aceasta saptamana, care precede Postul Pastelui, nu se mai consuma carne, iar in zilele de miercuri si vineri este dezlegare la oua, lapte, branza si peste.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI