Traditii de SAMBATA MARE. Conform traditiei, Sambata Mare este ultima zi de pregatire a Pastelui. Se pregatesc mancarurile traditionale: drobul, friptura de miel si borsul de miel.
 
Traditii de SAMBATA MARE. Sambata Mare este ultima zi de pregatire a Pastilor, cand femeile trebuie sa pregateasca majoritatea mancarilor, sa mai faca curat prin incaperi si sa faca ultimele retusuri la hainele noi pe care urmau sa le imbrace in zilele de Pasti.
 
– Pentru ca toti membrii familiei sa fie sanatosi in decursul intregului an, oasele si resturile adunate dupa ce se taie mielul se ingroapa la radacina unui mar sau par sanatos.
 
– De Pasti se spune ca femeile trebuie sa aiba macar o camasa noua, iar barbatii macar o palarie.
 
– Incepand de luni si pana sambata se imbraca haine de doliu. in ziua de invinere se schimba hainele cu altele noi, albe.
 
Traditii de SAMBATA MARE. Prin urmare, nu este interzis sa speli in Sambata Mare, insa preotii spun ca toata treaba trebuie facuta pana la lasarea noptii.
 
Sursa: realitatea.net

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si