Trafic rutier în condiţii de iarnă pe DN1, Ploieşti-Braşov, între Sinaia şi Predeal, transmite centrul Infotrafic al Poliției Române.

Citește și: HARTĂ- Unde va ninge înainte de Crăciun?! Meteorologii eu emis coduri galbene și portocalii de vânt, viscol și ninsoare pentru mai multe regiuni

Ninge viscolit, iar carosabilul este acoperit cu zăpadă, astfel încât șoferii sunt avertizați să conducă prudent în aceste condiții și să folosească frâna de motor.

Valorile de trafic sunt ridicate, sâmbătă la prânz, cum era de așteptat, de altfel, să se întâmple cu două zile înainte de Crăciun.

Trafic în condiții de iarnă în Ajunul Crăciunului

Centrul Infotrafic din IGPR le recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricţiile de trafic şi la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze sau pe care le vor tranzita.

Trafic în condiții de iarnă pe Valea Prahovei, pe DN1

Trafic în condiții de iarnă pe Valea Prahovei, pe DN1

[Sursa foto: Facebook / Info trafic Prahova]

Șoferii sunt îndemnați să-şi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, chiar cu lanţuri dacă situaţia o impune.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

De asemenea, este recomandat ca şoferii să nu se angajaeze în depăşirea coloanelor de autovehicule şi permiteţi accesul utilajelor de deszăpezire.

Potrivit ANM, în aproape toată țara este valabil cod galben de vânt și ninsoare viscolită, până la noapte, la ora 3.00.

În același interval, în zonele montane înalte din Meridionali și Apuseni este în vigoare o alertă cod portocaliu, anunță alertele actualizate sâmbătă de meteorologi.

Alertă ANM de ninsori viscolite

În preajma Crăciunului, în unele zone din țară va ninge. Meteorologii ANM au emis două avertizări meteo de coduri galbene și portocalii pentru mai multe regiuni din România.

Iată care sunt zonele vizate și la ce fenomene meteo ar trebui să ne așteptăm în următoarele ore.

Citeste si: Gheorghe Turda, confesiuni în lacrimi despre soția sa. Ce a învățat de la partenera de viață? „Ca doamna nu a fost o altă femeie.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea din spatele succesului lui Babasha. Cum a reușit să își urmeze visul: ”Cântam toată ziua”- radioimpuls.ro

În intervalul 23 decembrie, ora 10:00- 24 decembrie, ora 03:00, meteorologii ANM au emis un cod galben de intensificări ale vântului în mare parte a țării, viscol, ninsori moderate cantitativ la munte și ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania

Citește și: VIDEO. Momentul șocant în care o femeie este ucisă de bradul de Crăciun

„Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70...80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90...100

km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20...30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă”, au mai anunțat meteorologii.

În plus, pe arii restrânse, ninsorile viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si