Victimele aveau vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, potrivit presei locale. Ministrul pentru Femei din Peru, Rosario Sasieta, s-a deplasat la locul tragediei și și-a exprimat furia față de proprietarii clubului.

"Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată, suntem în plină pandemie, există o situație de urgență sanitară. Cer sancționarea dură a proprietarilor discotecii", a spus ministrul.

Citeste si: Dacă vezi telefonul ascuns în această imagine, ai un IQ peste medie

Cum s-a produs ambuscada 

Aproximativ 120 de persoane participau la o petrecere popularizată pe rețelele sociale, în ciuda interdicției impuse de autorități, care au interzis reuniunile de acest tip în perioada week-end-ului, când poliția a pătruns în clădirea din Los Olivos, un cartier popular din capitala peruviană.

Citeste si: "Măști gratuite pentru fiecare elev!". Cum răspunde Guvernul la solicitarea elevilor

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"În fața intervenției poliției, care nu a folosit niciun tip de armă, inclusiv grenade lacrimogene, participanții au încercat să fugă pe unica cale de acces și, în busculadă, s-au trezit prinși între ușă și scări", a afirmat ministerul de Interne, într-un comunicat.

Citeste si: Ramona Modoi de la „Puterea Dragostei” și-a găsit jumătatea. Cine este bărbatul misterios care a apărut în viața ei

Cel puțin 13 persoane au murit, a precizat șeful poliției, generalul Orlando Velasco, potrivit Hotnews. Alte șase persoane sunt rănite, dintre care trei polițiști. Circa 20 de persoane au fost reținute.

"Poliția a folosit gaze lacrimogene"

Unii martori contrazic însă versiunea poliției și spun că forțele de ordine au tras cu gaze lacrimogene în timpul intervenției.

Citeste si: Nelu Tătaru: Am găsit nereguli în toate staţiunile de pe litoral

"Se pare că poliția a intrat și a aruncat grenade lacrimogene. Și i-a închis acolo și, aparent, au murit asfixiați", a acuzat o persoană care locuiește pe strada unde a avut loc tragedia, pentru postul de radio RPP.

"Dacă eu am reușit să scap, Dumnezeu știe cum, prietena mea, care era cu mine, a murit în brațele mele", a povestit presei o tânără care participa la petrecere.

Peru este a treia cea mai afectată țară din America Latină, după Brazilia și Mexic, cu 27.453 de decese și 585.000 de cazuri de contaminare, la o populație de 33 de milioane de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si