Un copil de doar 4 ani a încetat din viață la spitalul din Onești. Acesta a intrat în stop cardiorespirator în brațele medicilor, care nu l-au mai putut salva.

Starea copilului s-a înrăutățit vizibil, însă medicii nu au mai putut face nimic

Micuțul ar fi avut primele simptome de gripă în urmă cu două zile, însă mama lui ar fi ales să-l trateze acasă.

După ce i-a administrat tratament, iar starea lui nu se îmbunătățea deloc, femeia a decis să-l ducă de urgență la spital. Medicii cred că a fost vorba despre o răceală mai agresivă, care pentru că nu a fost tratată corespunzător, a condus la o tragedie.

”A fost testat cu test rapid. A ieşit pozitiv la gripa A, dar nu putem să ne pronunţăm asupra diagnosticului, decât după efectuarea autopsiei şi rezultatul anatomopatologic. Probele au fost trimise la Bucureşti, la Spitalul Cantacuzino ”, a declarat Ana Maria Brăncescu, medic şef UPU Oneşti pentru Observator.

Copil  mort Onești gripă

Un copil de 4 ani a intrat în stop cardiorespirator la Onești, iar în cele din urmă a murit.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Un student de 21 de ani din Brazilia, împușcat în cap, a continuat să petreacă 4 zile prin cluburi cu glonțul în creier. A crezut că a fost lovit cu o piatră

Valul de gripă face ravagii în România

Valul de gripă a făcut numeroase victime în România. Săptămâna trecută, șase persoane, printre care și un bebeluș au încetat din viață din cauza răcelilor severe.

Autorităţile medicale din țara noastră estimează că am ajuns la 100 de mii de bolnavi, lucru foarte îngrijorător.

Multe spitale au început deja să ia măsuri, astfel încât pacienții să nu mai transmită gripa periculoasă. De exemplu, la Buzău programul vizitelor a suferit modificări. Cei mai mulţi bolnavi ar fi la Constanţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti. 

Copil mort Onești gripă

Imagine reprezentativă pentru un salon de spital.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Călin și Orianda Donca sărbătoreau pe opulență în alți ani, dar acum lucrurile s-au schimbat! Ce surpriză i-a pregătit afaceristul soției sale de ziua ei de naștere

Totodată, medicii trag un semnal de alarmă. Ei îndeamnă părinții să nu-și ducă copiii la grădinițe, sau școli dacă prezintă febră, frison, tuse, secreţii nazale abundente. Și vârstnicii trebuie să fie atenți, deoarece cei mai expuşi sunt cei de peste 65 de ani, dar și copiii, gravidele, imunodeficienţii, pacienţii cu afecţiuni respiratorii sau cardio-vasculare cronice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si