Close sidebar
Close sidebar

Tratamentele cu implanturi dentare - riscuri si beneficii in cazul lucrarilor moderne

Tehnologia folosita in stomatologia moderna ofera posibilitatea de a recapata functiile si aspectul dintilor naturali prin intermediul tratamentelor cu implanturi dentare. Practic, aceasta procedura medicala presupune inserarea unui surub din titan in osul mandibular sau maxilar, iar radacina artificiala obtinuta in acest fel va putea acomoda o coroana dentara artificiala. De multe ori, coroana artificiala va arata si va functiona chiar mai bine decat un dinte natural, fiind mai rezistenta si avand un material care nu se pateaza.

Andreea Stoica,

Implanturi dentare

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Implanturile dentare de calitate sunt realizate din titan, iar multumita atat acestui material biocompatibil, cat si formei speciale, implanturile favorizeaza fenomenul de osteointegrare. Astfel, celulele osoase din zona in care este inserat vor realiza o legatura puternica cu micul surub care va sustine coroana artificiala.

In prezent, atat medicii specialisti, cat si pacientii recomanda acest tip de tratament ca fiind cea mai eficienta rezolvare in cazul pierderii unui dinte. In plus, reprezinta o alternativa moderna a puntilor dentare, evitand devitalizarea dintilor vecini pentru a reface functionalitatea spatiului edentat.

Cele mai importante beneficii ale tratamentelor cu implanturi dentare

Atat din punct de vedere functional, cat si din perspectiva estetica, implantul este o solutie deosebit de eficienta. Iata cateva beneficii de care te poti bucura in urma unui astfel de tratament protetic!

- Aspectul si functionalitatea danturii sunt recastigate, asadar vei putea musca si mesteca orice aliment fara disconfort sau durere, iar dintele artificial va arata impecabil;

- Disconfortul psihic asociat problemelor dentare va disparea, intrucat vei putea zambi cu incredere;

- Implanturile dentare sunt realizate dintr-un material compatibil 100% cu tesuturile organice, asadar nu va exista riscul ca organismul sa respinga acest tratament sau sa declanseze reactii alergice;

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

- Coroana dentara artificiala care va fi montata pe implant nu va fi expusa riscului de aparitie a cariilor;

- Dintii artificiali sunt rezistenti si durabili, asadar daca sunt ingrijiti corespunzator, acestia pot dura toata viata;

- In timp ce lipsa unui dinte sau prezenta protezei dentare pot duce la pronuntarea gresita a grupurilor de sunete, implanturile te ajuta sa articulezi corect orice cuvant, intrucat sunt o copie fidela a dintilor naturali;

- Aspectul initial al danturii poate fi refacut sau chiar imbunatatit, intrucat implanturile vor avea pozitia, forma si culoarea ideala.

Desi aceste tratamente implica si o investitie importanta, costurile vor fi intotdeauna mai mici decat beneficiile pe care le asigura. Practic, recapatarea zambetului perfect, a confortului si a sanatatii orale sunt beneficii pe care nu le poti refuza.

Implanturi dentare

Posibile riscuri asociate acestor tratamente

Similar altor proceduri medicale cu un grad ridicat de complexitate, tratamentele cu implanturi dentare pot fi expuse la cativa factori de risc care pot afecta atat gradul de reusita al procedurii, cat si durabilitatea dintelui artificial.

Fumatul este principalul factor de risc, astfel incat acest viciu trebuie eliminat sau tinut sub control inca dinaintea inceperii tratamentului. Fumatul duce la ingreunarea circulatiei sangvine, astfel incat poate provoca anumite complicatii in procesul de vindecare post-tratament. In plus, depunerile de nicotina si gudron pot creste riscul asociat cu inserarea surubului din titan in os.

Daca vrei sa beneficiezi de un tratament cu implanturi dentare intr-un cabinet dotat cu aparatura ultramoderna, intra pe dentalpremier.ro si rezerva o consultatie chiar acum! Clinica stomatologica Dental Premier iti pune la dispozitie cele mai bune tratamente si solutii atat atunci cand ai nevoie de un implant, cat si daca te confrunti cu alte probleme stomatologice, fie acestea de natura functionala sau estetica.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI