Close sidebar
Close sidebar

Trecerea la "ora de vara", un adevarat PERICOL pentru sanatatea noastra! Ce spun specialistii?

Trecerea la Ora de Vara s-a transformat intr-o problema planetara!

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Comisia Europeana cauta solutii ca sa renunte la ea, pentru ca nu ar mai aduce niciun beneficiu omului, in secolului 21. In plus, psihologii trag un semnal de alarma si spun ca scurtarea brusca a noptii poate cauza probleme psihicului.

Cam asa reactioneaza milioane de oameni in ultima duminica a lunii martie. Atunci, in mod artificial noaptea se scurteaza, Soarele parca rasare mai devreme, iar alarma de la ceas ne scoate cu o ora mai repede din cel mai dulce vis.

Citeste si: O copilă de 13 ani din România, OBLIGATĂ de propria mamă să se prostitueze! O amenința cu moartea și o tortura ca să producă bani!

Cu greu ne urnim din pat si chiar daca ne facem exercitiile de inviorare si ne bem cafeaua, tot adormiti ne simtim.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Te afecteaza implicit. trebuie sa trezesti copilul, si copilul trebuie sa il trezesti mai devreme, trebuie sa ti faci cafeaua, ai intarziat sa faci si un dus...intr-un fel sau altul te afecteaza", spun oamenii.

In ultima duminica din martie ora 03.00 devine ora 04.00, iar schimbarea brusca aduce perturbari la nivelul psihicului.

Citeste si: VEȘTI importante pentru salariați. Se reduce vârsta de pensionare cu 10 ani

Cercetatorii din Statele Unite ale Americii spun ca imediat dupa trecerea la ora de vara creste numarul accidentelor rutiere si sunt inregistrate mai multe cazuri de infarct.  De aceeasi parere sunt si psihologii nostri.

"Trecerile de la un sezon la altul afecteaza in primul rand somnul nostru. privarea de somn chiar si cu o ora poate duce la afectarea performantei noastre, a nivelului de concentrare, a nivelului de productivitate in activitatile cotidiene", explica psihologii.

Initial, statele europene au introdus ora de vara pentru a economisi resursele, in special in vremuri de razboi si in timpul crizei petroliere din anii 70.

Dar acum, in era moderna, oamenii nu-i mai vad rostul.

Citeste si: Nu îți faci duș, iei amendă URIAȘĂ! Pedepse mari pentru călătorii din România care miros urât în mijloacele de transport în comun!

Comisia Europeana a inaintat inca de anul trecut o propunere pentru renuntarea la ora de vara, iar toate statele trebuie sa ia o decizie pana la sfarsitul lunii aprilie anul acesta. In SUA, unele state au eliminat deja ora de vara

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI