Criza sezonieră a incendiilor, catastrofală în acest an, a cunoscut în ultimele zile un răgaz, din cauza precipitaţiilor şi scăderii temperaturii. Însă bătălia împotriva flăcărilor a fost reluată joi, când s-a declarat situaţie de urgenţă la cel puţin şapte incendii.

Citeste si: Tragedia aviatică din Iran. Bogdan Aurescu: Nu sunt victime din România

La unul dintre aceste incendii, localizat în Snowy Mountains, în New South Wales, a plecat să lupte avionul de tip C-130 Hercules cu care turnul de control aerian a pierdut contactul cu puţin înainte de ora locală 13.00

(4.30, ora României).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Autorităţile au anunţat câteva ore mai târziu că cei trei americani de la bord au murit în prăbuşirea acestui avion bombardier cu apă într-o ”minge mare de foc” în apropiere de Cooma, la 120 de kilometri sud de Canberra.

Citeste si: Tragedia aviatică din Iran. Bogdan Aurescu: Nu sunt victime din România

Cauzele accidentului erau necunoscute imediat, însă şeful pompierilor din zonele rurale din New South Wales Shane Fitzsimmons a evocat mai devreme condiţii ”foarte dificile” pentru avione, din cauza rafalelor de vânt.

Ministrul Serviciilor de Urgenţă David Littleproud a apreciat că această tragedie ilustrează ”pericolele inerente” pe care pompierii sunt pregătiţi să le înfrunte pentru a-i salva pe ceilalţi.

El a adus un omagiu ”fraternităţii pompierilor din întreaga lume”.

Citeste si: Trei morţi după ce un avion s-a prăbuşit imediat după decolare în Brazilia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si