Close sidebar
Close sidebar

Trei barbati din judetul Buzau au fost diagnosticati in ultimele zile cu boala Lyme

Trei barbati din mediul rural, din judetul Buzau, au fost diagnosticati cu boala Lyme, in ultimele zile, in total de la inceputul anului aproape 160 de persoane prezentandu-se la spital cu muscaturi de capuse.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit mediului epidemiolog Carmen Scantei, din cadrul Directiei de Sanatate Publica Buzau, de la inceputul anului, aproape 160 de buzoieni atat din mediul urban, cat si din rural s-au prezentat la medici dupa ce au fost muscati de capuse.

Sase dintre pacienti au fost tinuti sub supraveghere, in cazul lor existand risc de imbolnavire, insa in final doar trei au primit diagnosticul de boala Lyme.
Cei trei bolnavi sunt barbati cu varste de peste 60 de ani, din localitatile Galbinasi, Largu si Smeeni. Ei sunt crescatori de animale care nu au tinut cont de recomandarile medicilor de a purta echipament adecvat atunci cand merg in zone cu vegetatie abundenta si care din acest motiv au fost muscati de capuse.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scantei din Directia de Sanatate Publica Buzau, bolnavii au primit tratament adecvat, iar acum sunt sub supraveghere medicala, dar in afara oricarui pericol.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Specialistii in domeniul sanatatii publice recomanda populatiei o serie de masuri pentru preventia imbolnavirii cu Lyme. Astfel, se recomanda ca dupa desfasurarea unor activitati in aer liber in zonele in care pot trai capuse sa fie verificata prezenta acestora pe haine si pe corp, acordand o atentie deosebita axilelor, zonei inghinale, picioarelor, ombilicului, gatului si capului.

Medicii atrag atentia ca la copii capusele sunt adesea gasite pe cap, la nivelul liniei parului si, intrucat sunt foarte mici, pot fi usor trecute cu vederea.

Muscatura de capusa arata de obicei ca un mic pistrui inchis la culoare, cu o crusta ce nu poate fi indepartata de pe piele. De obicei, nu doare. Totusi, capusa ar trebui sa fie indepartata cat mai curand posibil pentru a micsora riscul de infectie, precizeaza sursa citata. 

Sursa: News.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI