Close sidebar
Close sidebar

Trei copii și alte șase persoane au murit după atacurile cu rachete din Siria: „Nu știam unde să fugim”

Nouă persoane, printre care și trei copii, au murit duminică în taberele pentru persoane strămutate după noi atacuri cu rachete ale regimului din Siria, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), citat de News.ro.

Madalina Grigore,

Mai multe persoane au murit în urma atacurilor cu rachete din Siria.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Duminică, pe 6 noiembrie, rachetele au lovit taberele pentru strămutaţi temporari din regiunea Kafr Jales, în provincia Idleb (nord-vest), potrivit unui reporter AFP. Corturile au fost distruse sau arse. Echipele de apărare civilă și rezidenții au mers în ajutorul răniților și i-au transferat la spitale din zonă.

Trei copii au fost uciși de bombardamente

Șapte civili, printre care și trei copii, dar și două persoane neidentificate, au fost uciși de bombardamente. Peste 30 de rachete au ajuns în mai multe zone a vest de Idlib, dar și în tabere, au spus cei de la OSDH.

„Ne pregăteam dimineaţa să mergem la muncă când am auzit împuşcături. Copiii s-au speriat şi au început să ţipe. Nu ştiam unde să fugim. Nu au fost una sau două rachete, ci zece. Schijele au început să zboare peste tot şi nu am ştiut să ne protejăm", a spus Abou Hamid, în vârstă de 67 de ani, persoană strămutată.

Citeste si: Retragerea rușilor din Herson, o capcană pentru armata lui Zelenski? Ce pregătește Putin

Atacurile au avut loc după ce cinci soldați sirieni au fost uciși în sud-vestul orașului Idleb, după bombardamentele unei grupări afiliate Hayat Tahrir al-Sham (HTS), spune Observatorul.

Aproape jumătate din Idleb și zonele limitrofe din provinciile vecine Hama, Alep şi Latakia se află sub dominația HTS, fostă ramură a grupării al-Qaeda. În regiune sunt cel puțin trei milioane de persoane, dintre care aproape jumătate sunt strămutate.

Rusia, mutare militară periculoasă în Belarus

Rusia a desfăşurat în Belarus trei avioane de vânătoare de tip MiG-31K, cea mai modernă versiune a acestui avion dezvoltat în anii '70, dotate cu rachete hipersonice de tip Kinjal- un vector care poate lovi în câteva minute orice capitală europeană, inclusiv cu un focos nuclear.

Avionul supersonic de tip MiG-31K, cu două locuri, poate zbura cu o viteză de 3 200 de kilometri pe oră.

Racheta de tip Kinjal, care poate depăşi  o viteză de 11.000 de kilometri pe oră, este aproape imposibil de interceptat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ce țări au arsenal nuclear și ce s-ar putea întâmpla dacă este lansată o astfel de rachetă

Miza strategică a acestei desfăşurări a Moscovei în Belarus nu este clară, conform News.ro. 

Potrivit Reuters, Kremlinul marchează prin această măsură simbolică, o cooperare de nezdruncinat cu aliatul său belarus, pe al cărui teritoriu preşedintele rus Vladimir Putin îl foloseşte drept bază din spatele liniei frontului în ofensiva din Ucraina.

Trupele ruse din Belarus, o diversiune?

Prin staționarea forțelor mobilizate în Belarus, Rusia încearcă să distragă atenția Ucrainei și să o forțeze să-și mute soldații de la est și sud la nord, potrivit șefului adjunct al Statului Major General Oleksii Hromov.

Chiar dacă Rusia decide să atace Ucraina din Belarus, conducerea militară rusă va trebui mai întâi să antreneze oamenii recrutați, ceea ce va dura cel puțin 2-3 luni, a spus Hromov pe 3 noiembrie.

Citeste si: Situație dramatică pe frontul din Ucraina! O tânără gravidă a fost ucisă cu sânge rece chiar sub ochii soțului ei

În octombrie, Rusia a transferat în Belarus aproximativ 1.500 de platforme feroviare cu arme și echipamente militare, până la 200 de vagoane de pasageri și peste 100 de vagoane de marfă cu echipament militar, potrivit Statului Major.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Unitățile noastre sunt pregătite pentru orice acțiune a inamicului. Situația este sub control și complet stabilă", a spus Hromov.

Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

Denis Puşilin, unul dintre principalii lideri separatişti proruşi din Doneţk, a anunțat un nou schimb de prizonieri cu Kievul. 

Autorităţile separatiste din estul Ucrainei anunţă joi eliberarea a 107 militari, în cadrul unui nou schimb de prizonieri cu Kievul, care urmează să recupereze acelaşi număr de prizonieri.

Citeste si: Rusia își schimbă strategia după 8 luni de război în Ucraina

”Azi (joi), aducem acasă 107 dintre combtanţii noştri din temniţele ucrainene”, dintre care ”65 provin din republicile populare (de al) Doneţk şi Lugansk”, anunţat oficialul pro-rus într-po postare pe Telegram.

Citeste si: Ce înseamnă legea marțială introdusă de Putin în regiunile din Ucraina anexate la Rusia

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI