Close sidebar
Close sidebar

Trei metode la îndemână pentru a preveni acneea

Acneea este o problemă comună a pielii, care afectează, cu precădere, adolescenții, însă poate apărea la orice vârstă. Mai mult decât atât, aproximativ 80% dintre oameni vor avea, la un moment dat în viață, o erupție acneică, pe față, pe spate, pe piept sau pe umeri.

Laura Macovei,

Trei metode la îndemână pentru a preveni acneea

[Sursa foto: Freepick]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Acneea poate fi noninflamatorie și se caracterizează prin apariția comedoanelor (puncte albe și puncte negre) sau inflamatorie, când printre simptome se numără papulele și pustulele.

Sunt numeroși factori declanșatori pentru acnee, printre cei mai comuni fiind genetica, tipul de piele, schimbările hormonale, precum și o rutină de îngrijire a pielii neadecvată.

Sebumul, celulele moarte și bacteriile pot astupa porii, ceea ce duce la apariția unor erupții acneice.

Tratamentul acneei depinde foarte mult de severitatea acesteia, însă, de obicei, este recomandată folosirea unor produse cosmetice pe bază de retinol și diferite tipuri de acizi (acid azelaic, acid glicolic, acid salicilic). De pildă, în rutina zilnică, pot fi introduse produse Acnemy pentru cosuri: de la geluri de curățare purifiante până la creme pentru ten acneic cu niacinamidă și acid salicilic și serumuri pentru semne post-acneice cu AHA și BHA.

Însă, prevenția este cea mai bună metodă de a reduce riscul dezvoltării acneei. Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva metode prin care poți preveni acneea:

Curățarea corectă a tenului

Când vine vorba despre ingrijire ten, unul dintre cei mai importanți pași este curățarea pielii. Erupțiile acneice pot apărea oriunde pe corp, dar sunt mai frecvente pe față, întrucât numărul glandelor sebacee (care produc sebum) este mai mare în această zonă.

Cutibacterium acnes (cunoscută anterior ca Propionibacterium acnes) este numele bacteriilor care trăiesc pe piele și contribuie la dezvoltarea acneei.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Copiii și mașinile mici: mai mult decât un joc sau un hobby

Îndepărtarea zilnică a excesului de sebum, murdărie, transpirație și machiaj poate ajuta la prevenirea apariției cosurilor. Pe de altă parte, spălarea excesivă a feței poate agrava acneea. Specialiștii recomandă spălarea feței de două ori pe zi, dimineața și seara, folosind spume, geluri sau uleiuri de curățare, în funcție de nevoile tenului.

Este important ca produsele cosmetice folosite să fie suficient de blânde, astfel încât să poată fi utilizate de două ori pe zi, și să nu conțină parfum sau sulfați.

Hidratarea tenului

Cremele hidratante contribuie la îmbunătățirea rezervelor de apă și a circulației apei în celule, ceea ce ajută pielea să rămână hidratată. Dacă pielea devine uscată, nivelul de sebum va crește, pentru a contrabalansa uscăciunea. Excesul de sebum poate fi responsabil de apariția coșurilor.

Cu toate acestea, multe creme hidratante conțin uleiuri, parfumuri sintetice sau alte ingrediente care pot irita pielea și pot cauza acnee. Drept urmare, este important ca, înainte de a adăuga o cremă hidratantă în rutina de îngrijire a pielii, să verifici lista de ingrediente, pentru a te asigura că nu are parfum și nu este comedogenică (care înfundă porii).

Citeste si: Whisky-ul, cea mai cumpărată băutură de Black Friday

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Hidratarea tenului este o parte importantă în rutina de îngrijire a tenului, atât dimineața, cât și seara. Este esențial însă ca produsele folosite să fie adecvate tipului de piele. Așadar, sfatul unui specialist în alegerea cosmeticelor pentru ten este binevenit.

Evitarea produselor de make-up

Cu toate că folosirea produselor de make-up te poate ajuta să ascunzi din imperfecțiunile feței, acest obicei poate contribui la apariția unor erupții acneice, din cauza faptului că obturează porii. De aceea, este bine să fie evitate produsele de make-up.

Însă, în condițiile în care, machiajul este o parte importantă din rutina de înfrumusețare, este necesar să folosești produse noncomedogenice și fără parfum și să te asiguri că, la finalul zilei, realizezi curățarea tenului în doi pași. În primul rând, demachierea feței, folosind o apă micelară sau un demachiant delicat, urmată de a doua etapă: spălarea (folosind gel, ulei sau o spumă de curățare).

Acneea este cauzată de producția în exces de sebum, de foliculii de păr blocați de ulei și de celule moarte ale pielii, de bacterii sau de inflamații. De aceea, este necesară respectarea unei rutine adecvate de îngrijire a tenului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI