Trei metode pentru a păstra ardeiul kapia pentru iarnă
Ardeiul kapia se numără printre alimentele des utilizate în mâncăruri. Iată trei metode simple care te vor ajuta să pui ardeiul kapia la păstrat pentru sezonul rece!
Gospodinele au început deja pregătirile pentru sezonul rece. Nelipsit în această perioadă este ardeiul kapia, care oferă un gust formidabil mâncărurilor și care conține multe beneficii pentru organism.
Iată cum îi poți păstra în sezonul rece!
Începem prin a coace ardeii kapia pe plita de la aragaz, la cuptor sau la grătar pentru cei care stau la casă.
Îndepărtam coaja, scoatem cotorul și semințele.
După ce am curățat ardeii kapia, pentru a-i pune la congelator trebuie să îi scurgem bine de zeamă. Îi punem într-o sită pe care o așezăm peste un castron și punem la frigider pentru câteva ore. Apoi întregi sau fâșii, punem în pungi, etichetăm totul și băgăm la congelator.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor
După ce am curățat ardeii, îi punem într-o strecurătoare și îi lăsăm până în ziua următoare. Nu aruncăm zeama pe care și-au lăsat-o peste noapte! Începem să așezăm ardeii în borcanele pe care le-am sterilizat înainte.
Punem peste zeama de la ardei, iar cu ajutorul, ne folosim de o lingură pentru a ne asigura că toată zeama ajunge la toți ardeii puși în borcan.Punem capacul, sterilizăm timp de 20 de minute, lăsăm să se răcească și depozităm în cămară.
Ardeii copți și curățați se pun în borcane. Sucul pe care și l-au lăsat cât au fost la scurs nu trebuie aruncat nici de această dată. Amestecăm sucul de la ardeii kapia cu oțet și sare.
Amestecul obținut îl punem peste ardei. Se închid capacele, se sterilizează pentru aproximativ 20-30 de minute la foc mic, lăsăm să se răcească peste noapte și apoi le putem duce în cămară, gata pentru a fi serviți în sezonul rece!
Citeste si: Cartofi copți cu unt. Cum se prepară una dintre cele mai iubite garnituri