Gospodinele au început deja pregătirile pentru sezonul rece. Nelipsit în această perioadă este ardeiul kapia, care oferă un gust formidabil mâncărurilor și care conține multe beneficii pentru organism.

Iată cum îi poți păstra în sezonul rece!

Ardei kapia pentru iarnă

Începem prin a coace ardeii kapia pe plita de la aragaz, la cuptor sau la grătar pentru cei care stau la casă.

Îi punem într-un vas, presărăm sare și îi lăsăm aproximativ pentru 15-20 de minute, acoperiți cu un capac, ne va fi mai ușor să îi curățăm. 

Îndepărtam coaja, scoatem cotorul și semințele.

ardei kapia

Trei metode pentru a păstra ardeiul kapia pentru iarnă

Ardei kapia la congelator

După ce am curățat ardeii kapia, pentru a-i pune la congelator trebuie să îi scurgem bine de zeamă. Îi punem într-o sită pe care o așezăm peste un castron și punem la frigider pentru câteva ore. Apoi întregi sau fâșii, punem în pungi, etichetăm totul și băgăm la congelator.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor

ardei kapia

Trei metode pentru a păstra ardeiul kapia pentru iarnă

Ardei kapia la borcan în suc propriu

După ce am curățat ardeii, îi punem într-o strecurătoare și îi lăsăm până în ziua următoare. Nu aruncăm zeama pe care și-au lăsat-o peste noapte! Începem să așezăm ardeii în borcanele pe care le-am sterilizat înainte.

Punem peste zeama de la ardei, iar cu ajutorul, ne folosim de o lingură pentru a ne asigura că toată zeama ajunge la toți ardeii puși în borcan.

Punem capacul, sterilizăm timp de 20 de minute, lăsăm să se răcească și depozităm în cămară.

Ardei kapia la borcan în oțet

Ardeii copți și curățați se pun în borcane. Sucul pe care și l-au lăsat cât au fost la scurs nu trebuie aruncat nici de această dată. Amestecăm sucul de la ardeii kapia cu oțet și sare.

Amestecul obținut îl punem peste ardei. Se închid capacele, se sterilizează pentru aproximativ 20-30 de minute la foc mic, lăsăm să se răcească peste noapte și apoi le putem duce în cămară, gata pentru a fi serviți în sezonul rece!

Citeste si: Cartofi copți cu unt. Cum se prepară una dintre cele mai iubite garnituri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si