In articol:
- Trei rețete de prăjituri perfecte pentru Paște
- Pasca cu ciocolată
- Prăjitura șah-mat
- Cheesecake oreo fără coacere
Trei rețete de prăjituri perfecte pentru Paște. Deși pasca rămâne cel mai cunoscut desert al Paștelui, gospodinele pregătesc mai multe dulciuri cu ocazia acestei sărbători.
Trei rețete de prăjituri perfecte pentru Paște
Pasca cu ciocolată
Ingrediente:
- 300 g de aluat de cozonac
- 250 g ciocolata neagra cu minimum 50% cacao
- 250 g mascarpone sau o smantana de casa foarte groasa
- 250 g unt cu peste 80% grasime
- 8 galbenusuri
- 150 g zahar
- 30 ml coniac fin (eu am folosit Grand Marnier)
- 30 g amidon
Citește și: VIDEO- De Paște, angajații preferă prime, nu cadouri
Mod de preparare:
Se întinde aluatul până devine foarte subtire, apoi se pune in tava unsa cu unt. Se niveleaza bine si se taie surplusul.
Între timp se pregătește crema de ciocolata.
Intr-un vas se pun untul, mascarpone si ciocolata rupta bucati si apoi se pun pe foc, la topit.
Acum se adauga zaharul, coniacul si galbenusurile si se amesteca bine, apoi se adauga si amidonul cernut si se amesteca.
Se toarna crema in forma cu aluat si marginile se ruleaza spre interior sau se face un model, dupa preferinte.
Se mai lasa in forma sa mai cresca, aproximativ 20 de min, se ung marginile cu ou batut si se baga la cuptor.
Se poate decora deasupra cu fructe confiate, migdale, nuci, alune, dupa preferinta si imaginatie. Poftă bună!
Prăjitura șah-mat
Ingrediente:
- 250 ml frişcă lichidă
- 1 praf sare
- 100 ml frişcă lichidă
- 1 pahar mic cremă de ciocolată
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 3 linguri cacao
- 180 g făină
- 180 g zahăr pudră
- 6 ouă
- decoraţiuni de ciocolată
Mod de preparare:
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se albeşte crema, se adaugă făina. Se adaugă un praf de sare. Se separă în două părţi egale amestecul, într-una se pune vanilie şi în cealată se adaugă cacao. Se toarnă cele două amestecuri în două forme de chec unse şi tapetate cu făină. Se coc 15 minute şi se lasă la răcit.
Unul dintre checuri se unge cu crema de ciocolată amestecată cu frișcă lichidă fierbinte şi deasupra lui se aşază al doilea chec. Se presează puţin şi se dau la rece pentru 15 minute. După acest timp, se taie trei benzi pe lungime şi se aşază pe o tavă, alternându-le pentru a forma tabla de şah. Se dau la rece 30 de minute.
Se bate frişca şi se îmbracă prăjitura şi se dă din nou la rece pentru două ore. Se servesc cu decorațiuni-grilaj de ciocolată.
Citește și: Pregătiri pentru Paștele catolic
Cheesecake oreo fără coacere
Ingrediente:
Pentru crustă
- 22 biscuiți Oreo
- 3 linguri de unt topit
- 1 lingură de zahăr
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Pentru umplutură
- 450 g mascarpone
- 450 g smântână pentru frișcă
- 200 g zahăr
- 50 g zahăr pudră
- 12 biscuiți Oreo făcutți bucățele
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui robot de bucătărie se sfarama biscuiții Oreo. Adaugă untul topit și zahărul și amestecă bine până la omogenizare. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut. Dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute și apucă-te de umplutură.
Bate mascarpone-ul și zahărul până se omogenizează. Dă deoparte. Bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până se întărește. Încorporează treptat crema de brânză peste frișcă cu ajutorul unei spatule.
Citește și: VIDEO- Carnea de miel a devenit un produs de domeniul fantasticului. Prețurile sunt exorbitante
Amestecă ușor și cu mișcări largi până la omogenizare. Tot cu spatula, încorporează și biscuiții Oreo sfărâmați.Toarnă umplutura peste crusta din congelator. Dacă vrei, poți decora cu extra biscuiți sau fructe proaspete. Dă totul la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de servire.