Trei rețete delicioase de primăvară cu lobodă. Loboda este una dintre verdețurile care deschid sezonul de primăvară, alături de ridiche, pătrunjel, ceapă verde etc. Care sunt beneficiile ei și ce rețete delicioase poți prepara cu lobodă?
Author: Laura Macovei miercuri 08 martie 2023 , 14:13
Trei rețete delicioase de primăvară cu lobodă. Cele mai delicioase rețete cu lobodă pot fi preparate cu rapiditate chiar la tine acasă. Iată care sunt beneficiile acestei verdețuri și care sunt trei dintre cele mai ușoare și gustoase rețete de primăvară.
Beneficiile lobodei
Loboda este una dintre verdețurile care deschide sezonul cald și este importantă în menținerea unei alimentații mai ușoare, naturale, nutritive și benefice pentru sănătatea organismului, dar și pentru menținerea siluetei.
Frunzele de lobodă sunt bogate în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și seleniu. De asemenea, acestea sunt și o sursă importantă de proteine și fibre.
Loboda este o variantă perfectă pentru o salată bogată în vitamine și minerale, dar poate fi folosită și ca bază într-o ciorbă de lobodă.
Yum!
Trei rețete delicioase de primăvară cu lobodă
Probabil toți am auzit de ciorba de lobodă. Ei bine, ciorba de lobodă nu trebuie să fie deloc plictisitoare, așa că ți-am pregătit trei rețete care îți vor lăsa gura apă.
Supă cremă de lobodă
Ingrediente:
1 kg lobodă verde (sau roșie)
2 legături ceapă verde
1 legătură pătrunjel
2 legături mărar sare
1 praf piper alb
2 lingurițe făină
2 lingurițe ulei
Mod de preparare: Loboda se spală bine și se pune la fiert în apă cu sare. Trebuie să dea în câteva clocote, până se înmoaie, apoi se scurge într-o sită. Apoi, se spală ceapa verde şi verdeaţa şi se toacă mărunt.
Într-o altă oală se pune uleiul împreună cu verdeaţa tocată, se înăbuşe şi se adaugă făina și se amestecă încontinuu. Loboda fiartă se bagă la blender şi se amestecă cu verdeaţa şi zeama în care a fiert loboda. Se condimentează cu sare şi piper după gust. Supa cremă de lobodă se decorează cu pătrunjel verde şi mărar. Se servește caldă, alături de câteva crutoane.
Mod de preparare: Loboda se spală, iar apoi se toacă mărunt. Ceapa tăiată se căleşte în ulei, adăugându-se apoi loboda şi orezul. Se fierbe 10 minute, apoi se adaugă verdeaţa tocată mărunt și se adaugă sare și piper.
În tava unsă cu margarină se întind 3-4 foi de plăcintă unse individual cu unt topit sau cu ulei, după preferințe, iar apoi se întinde umplutura de lobodă şi deasupra se pun încă 2-3 foi de aluat. Se stropeşte cu puţină apă. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute.
Sarmale în frunze de lobodă
Pentru iubitorii de sarmale, avem și o rețetă cu frunze de lobodă!
Mod de preparare: Se toacă ceapa, iar usturoiul se pisează și se amestecă alături de carnea tocată, cu orezul spălat bine înainte. Se amestecă apoi ouăle, împreună cu bulionul și condimentele. Frunzele de lobodă se spală bine, apoi se opăresc timp de un minut în borș. Se suprapun apoi câte 3-4, în funcție de mărime. Se țin în mână și se pune în ele o lingură de carne, după care se înfășoară frunzele precum frunza de varză. Se așează sarmalele în oală, se adaugă borșul și puțină apă cu sare. Se lasă la fiert, la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. Se servesc cu iaurt/smântână și mămăliguță/pâine, după preferințe.