In articol:
- Trei rețete simple cu ciuperci
- Tocăniță de ciuperci cu usturoi
- Ciuperci umplute la cuptor
- Chec aperitiv cu șuncă, ciuperci și cașcaval
Trei rețete simple cu ciuperci. Ciupercile comestibile au numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în nutrienți și, potrivit unor studii de laborator, anumiți compuși din ciuperci au capacitatea de a opri dezvoltarea celulelor tumorale.
Ciupercile sunt gustoase și pot fi preparate în multe moduri, obținându-se câteva mâncăruri extrem de rapide și delicioare. Iată câteva dintre ele!
Trei rețete simple cu ciuperci
Tocăniță de ciuperci cu usturoi
Ingrediente
500 g ciuperci atent spălate și curățate;
- 1 ceapă albă mare;
- 5 căței de usturoi;
- 1 ardei gras;
- 3 roșii decojite;
- 2 linguri de ulei;
- piper proaspăt măcinat;
- sare după gust.
Mod de preparare:
Se pune uleiul la încins într-o oală, iar ceapa se toacă mărunt, după care se călește. După 2 minute, se adaugă și usturoiul tocat fin. Se adaugă ardeiul gras tocat și se amestecă alături de celelalte ingrediente. Se călesc legumele până când se înmoaie textura. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se lasă la fiert până când scade zeama.
Se toacă mărunt ciupercile și se pun la fiert împreună cu celelalte legume.
Ciuperci umplute la cuptor
Ingrediente:
- 700 g de ciuperci mari bine curățate;
- 500 g carne de pui tăiată cubulețe;
- 300 g cașcaval normal sau afumat;
- 1 roșie tocată mărunt;
- 1 legătură de pătrunjel;
- 1 lingură de boia dulce;
- 1 lingură de turmeric;
- 4 linguri de ulei; sare după gust.
Mod de preparare: După ce ai spălat și curățat bine ciupercile, toacă bine codițele acestora și pune-le deoparte. Se pregătește apoi umplutura pentru ciuperci. Ceapa se călește timp de 3–4 minute într-o oală măricică. Se pune carnea de pui tocată cubulețe peste ceapa călită și se amestecă bine timp de câteva minute. După ce carnea e făcută, se adaugă în oală codițele de ciuperci, tocate mărunt, și se amestecă. Se adaugă turmericul, boiaua și sarea și se încoporează bine în compoziție.
Citește și: Greșeala pe care mulți credincioși o fac în Postul Paștelui 2023. Ce este interzis
Ulterior, se adaugă roșiile peste celelalte ingrediente. Ultimul ingredient necesar umpluturii este pătrunjelul, de asemenea tocat mărunt. Se amestecă bine și se lasă umplutura la răcit. Se umplu ciupercile cu vârf. Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se lasă ciupercile pentru 20 de minute. Ciupercile se scot din cuptor și se taie felii de cașcaval subțiri, așezate ulterior peste fiecare ciupercuță. Se mai pun timp de 2 -3 minute pentru a se topi cașcavalul. La final, poți decora ciupercile cu pătrunjelul rămas. Poftă bună!
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Chec aperitiv cu șuncă, ciuperci și cașcaval
Ingrediente:
- 100 g ciuperci;
- 50 g măsline negre fără sâmburi;
- 150 g șuncă/ kaiser;
- 1 ardei gras;
- 6 ouă;
- 100 ml de ulei;
- 200 g făină;
- 1 linguriță praf de copt;
- Sare;
- piper (opțional)
Citește și: Usturoiul verde. Zece beneficii incredibile pentru organismul tău
Mod de preparare: Se separă albușul de gălbenuș, iar apoi se amestecă bine gălbenușurile cu sarea. Între timp, se bate albușul spumă. Aici, poți adăuga și piperul. Toarnă treptat uleiul în gălbenușuri și bate-le rapid cu telul. Ulterior, toarnă gălbenușurile peste spuma de albușuri și amestecă-le ușor cu o spatulă, de jos în sus. Se adaugă în compoziție ardeiul tocat mărunt, măslinele, ciupercile, cașcavalul și șunca tăiată cubulețe și se încorporează. Se cerne făina amestecată cu praful de copt și se adaugă la compoziție în timp ce se amestecă. Compoziția de chec aperitiv trebuie dispusă în tăvi și nivelată. Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se lasă checul la făcut timp 40–50 de minute. Poftă bună!