Începând cu 1 august şi până vinerea viitoare, 11 august, jumătate din București nu va avea apă caldă. Este vorba despre mai mult de 200.000 de consumatori care locuiesc în 4.000 de blocuri branşate la reţeaua de termoficare.

Acest lucru are loc după ce CET Sud a intrat în revizie, iar în același timp și Termoenergetica a anunțat lucrări de amploare la magistrala 3 Sud.

Este una dintre cele mai importante magistral pentru ca sistemul de termoficare din Bucureşti să funcționeze așa cum trebuie.

Trei sectoare din București rămân fără apă caldă. În ce zone au loc lucrările?

Trei sectoare din București rămân fără apă caldă. În ce zone au loc lucrările?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Ce zone din București vor fi afectate?

Se va începe refacerea armăturilor şi vor fi înlocuite pe rând 70 de metri de conductă principală. Lucrarea este una importantă când vine vorba de funcționarea așa cum trebuie a  sistemului pentru perioada iernii, susțin cei de la compania de termoficare.  Conductele existente sunt mai vechi de 50 de ani și până acum nu au fost înlocuite sau reparate așa cum ar trebui.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Zonele afectate vor fi sectoarele 2 și 3 și unele zone din sectorul 1 din București.

În toată perioada lucrărilor, alimentarea către zonele afectate se va face de la CET Progresul. Este important de menționat că alimentarea se va face treptat pentru a nu pune presiune pe sistemul de termoficare.

Citește și: VIDEO- „Sesiune” de pescuit pentru 70 de studenți. Competiția a strâns cele mai importante universități din România

Trei sectoare din București rămân fără apă caldă. În ce zone au loc lucrările?

Trei sectoare din București rămân fără apă caldă. În ce zone au loc lucrările?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Anunțul făcut de companie

„În următoarele zile, vor fi refăcute toate armăturile și conductele din interiorul căminului. Este unul dintre cele mai mari cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafață de 180 de metri pătrați și în cazul său, expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistență cauzate în mare parte de lipsa investițiilor. Astfel, vor fi remediate: zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată; zone în care armătura longitudinală din grinzi, este afectată de rugină, astfel încât, armătura și-a redus diametrul la mai puțin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată); zone în care armătura transversală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât armătura și-a redus diametrul cu circa 5 mm”, a transmis compania Termoenergetica.

Citește și: Mii de bucureșteni rămân fără apă caldă! Zonele vizate de anunțul făcut de Termoenergetica


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si