Close sidebar
Close sidebar

Trucuri pentru amenajarea zonei de dining

Zona de dining este tot mai prezenta in locuintele moderne. Pe langa rolul practic pe care il are, acest spatiu se transforma deseori in centrul casei, care ii indeamna pe membrii familiei la socializare. indiferent daca preferi sa te bucuri de mese delicioase intr-un cerc restrans, alaturi de cei apropiati sau daca preferi festinele impreuna cu prietenii, amenajarea zonei de dining poate fi o provocare.

Mircea Pop,

Trucuri pentru amenajarea zonei de dining

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Noi iti venim in ajutor cu sfaturi si trucuri utile pentru ca misiunea ta sa fie mai placuta si mai usoara, iar rezultatul final sa-ti intreaca asteptarile!

Unde poti amplasa diningul?

Spatiul in care servesti masa trebuie sa raspunda, deopotriva, cerintelor functionale si celor estetice. Astfel, una dintre preocuparile care apar atunci cand vrei sa-ti amenajezi acasa un dining este legata de amplasarea acestuia. Trebuie sa stii ca, in principiu, ai doua optiuni in ceea ce priveste pozitionarea zonei de luat masa: poti opta pentru un dining amenajat intr-o camera separata sau pentru integrarea acestuia intr-una dintre camere casei (deseori, livingul sau in imediata apropiere a bucatariei).

Citeste si: Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

in cazul in care esti in stadiul proiectarii casei, ia in calcul inca de la inceput sa pui la punct un spatiu dedicat meselor cu familia si prietenii. 

Care sunt elementele absolut esentiale intr-un astfel de spatiu?

Fara a pierde din vedere scopul pentru care creezi o zona de dining in locuinta ta, ia in calcul dotarea acestuia cu elemente de mobilier absolut esentiale, precum:

Masa

Masa poate fi patrata, rotunda sau dreptunghiulara. Cea rotunda este solutia perfecta pentru spatiile inguste si familiile restranse; pe de alta parte, o masa patrata reprezinta o varianta practica deoarece se poate lipi de perete atunci cand nu este utilizata, in timp ce ultimul model de masa este ceea ce ai nevoie daca planuiesti adevarate ospaturi, cu numerosi invitati. Daca locuiesti intr-un apartament mic, amenajeaza zona de dining alegand o masa din sticla- un accesoriu care va crea iluzia optica a unui spatiu mai mare. 

Citeste si: Avantajele folosirii pietrei naturale in amenajarile interioare

Scaunele 

Scaunele confortabile, pe care cei prezenti la masa sa poate sta asezati chiar si ore in sir sunt un must-have! Alege scaune de la vivre.ro, potrivite pentru orice spatiu al casei. Nu ai la dispozitie foarte mult loc? Mizeaza pe o masa inalta si completeaza designul diningului cu scaune de bar, care incap sub ea atunci cand nu sunt folosite. 

Bufetul 

Un bufet unde sa pastrezi vesela si decoratiunile pentru masa este de mare ajutor pentru a intregi zona de dining. 

Citeste si: Cum sa obtii un pret mai bun pentru locuinta pe care o vinzi?

Trucuri de amenajare: iluminatul zonei de dining 

Spatiul destinat servirii meselor este confortabil atunci cand iluminatul (dar nu numai!) creeaza un mediu placut pentru desfasurarea acestei tip de activitate. in situatia in care configuratia spatiului iti permite acest lucru, pozitioneaza diningul langa fereastra, astfel incat sa beneficiezi din plin de lumina naturala. Nu uita nici de perdele si draperii, foarte importante pentru a controla cantitatea de lumina care vrei sa patrunda in interior si care sa filtreze razele de soare foarte puternice. intr-un alt scenariu, poti suplini nevoia de lumina prin adaugarea unui corp de iluminat impunator deasupra mesei- un truc de design care va aduce un plus de eleganta casei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI