Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Rețeta clasică de cafea la ibric este cu zahăr”

„Mă aflu într-o cafenea cu boabe de specialitate, iar cei care au rămas fideli gustului clasic vin aici și comandă cafea la ibric. Cum se face această cafea ne va spune Bogdan Damian. Care sunt pașii? Câte lingurițe de cafea trebuie să punem pentru a face cafeaua la ibric.”

Bogdan Damian: „Depinde foarte mult de recipientul pe care îl folosim și cumva fiecare acasă și-a dezvoltat, în funcție de gustul pe care dorește să-l obțină, raportul de apă- cafea chiar prin lingurița pe care o va folosi. Este foarte important pentru cafeaua la ibric să avem cafea măcinată cât mai proaspăt. Rețeta o ajustăm în funcție de gustul nostru propriu.”

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Cât zahăr sau când punem zahărul?”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bogdan Damian: „Rețeta clasică de cafea la ibric este cu zahăr, dar la variantele de prăjire nu este un lucru neapărat un considerent pentru că avem cafea care nu necesită ajustare.”

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Și dacă vrem zahar când punem? La final sau la început?”

Bogdan Damian: „Rețeta clasică este cu zahăr la început.

În momentul în care pui apa la fiert, dar se poate pune ca în orice cafea. Dacă ești băutor de cafea poți să pui zahărul la final.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si