Cu totii stim cat de rau ne simtim atunci cand suntem raciti sau gripati. Si de fiecare data auzim aceiasi replica, deja clasica: "ai imunitatea scazuta"!

"In aceasta perioada intr-adevar sistemul imunitar e pus la incercare, traim intr-o supa de bacteria si de virusi, in special din zona pediatrica vin cei mai multi"

Nu disperati: problema se poate rezolva foarte simplu.

Cel mai important este sa stim cum sa ne imbracam! Contrar multor asteptari, cand afara este frig, nu dati navala in garderoba in cautarea celor mai groase haine.

O tinuta in care ne-am putea simti ca un cosmonaut nu inseamna, automat, ca frigul este tinut la distanta.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Nu un singur pullover in care sa transpiram, pentru ca putem sa ajungem la diferente de temperaturi mari intre interior si exterior, sa transpiram si sa nu ne simtim confortabil.

Cu cat hainele sunt mai groase cu atat creste si riscul ca diferentele de temperatura sa ne afecteze. Cel mai indicat este sa avem...

"Multe straturi subtiri. Adica maieu, tricou, peste un pulover, peste o bluza"


Un truc la fel de important pe care cei mai multi il ignora cu totul este sa adoptam tinute in culori cat mai naturale si mai

simple. De ce?

"Sa nu avem incarcatura foarte puternica de compusi azoici de la colorantii din textile, pentru ca ei intra in piele si avem un surplus de parabeni, un surplus de distractori endocrini".

Altfel spus, toate chimicalele din compozitia fibrelor textile sintetice si puternic colorate sunt absorbite de organism prin piele si slabesc sistemul imunitar.


"Daca vorbim de imunitate trebuie sa vorbim si despre un somn odihnitor, macar 7 ore, hidtratare si macar cativa pasi, cateva etaje urcate pe zi sau 2-3 km facuti pe jos"

Exista si cateva tipuri de

alimente care n-au voie sa lipseasca din meniul zilnic, daca vrem sa tinem bolile la distanta. Pe primul loc in topul celor mai recomandate feluri de mancare pentru mentinerea imunitatii sunt...supele si ciorbele!  

"Sunt si o sursa de fibra si o sursa de apa pentru ca ne hidratam in felul asta  si ne mentinem si temperatura corporala optima pt aceasta vreme".

Si nu uitati de legume si fructe, care sunt elemente importante ce aduc numai beneficii.

"Haideti sa mancam ce-i al nostru, adica legumele ce sunt in piata, radacinoasele si sa le folosim fie sub forma de salate, fie sub forma de mancaruri".

Asa ca nu va grabiti sa goliti portofelele pentru cine stie ce fructe exotice sau legume de import. Natura le-a gandit pe toate atat de bine, incat sa putem avea si iarna variante care sa ne protejeze si sa ne creasca imunitatea. Simplu si fara compicatii!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si