Close sidebar
Close sidebar

Trump a ieșit în fața oamenilor cu Biblia în mână

Casa Albă a apărat viguros ieşirea controversată a lui Donald Trump cu Biblia în mână, în faţa unei biserici situate în apropierea sediului Executivului american, după dispersarea brutală a unor manifetsnaţi cu tiruri de gaze lacrimogene, relatează AFP.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Preşedintele voia să transmită un mesaj puternic”, a explicalt miercuri o purtătoare de cuvânt, Kayleigh McEnany, dând asigurări că Trump călca astfel pe urmele unor mari figuri precum fostu premier britanic Winston Churchill.

”De-a lungul timpului am văzut preşedinţi şi lideri care au cunoscut momente de leadership şi simboluri foarte puternice care erau importante pentru o ţară”, a spus ea.

”Ca Churchill, care s-a dus să constate pagubele cauzate de bombe (la Londra în al Doilea Război Mondial), acesta a fost un mesaj puternic al leadershipului adresat poporului britanic”, a adăugat ea.

Trump a ieșit în fața oamenilor cu Biblia în mână

Kayleigh McEnany a evocat, de asemenea momentul în care George W. Bush a aruncat în mod simbolic prima minge la un meci de baseball pe Yankee Stadium, la New York, după atentele de la 11 septembrie 2001.

Decizia lui Donald Trump de a se duce luni, pe jos, în faţa Bisericii Saint John, un lăcaş emblematic situat în apropiere de Casa Albă, care a fost vandalizată cu o zi înainte în cursul unor manfestaţii, a fost criticată extrem de dur.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"It was a very important symbol for the American people to see"

White House Press Secretary Kayleigh McEnany compares President Trump's photo opportunity, holding a Bible in front of a church, to the leadership of Winston Churchill and George HW Bush https://t.co/CUJZkgOWwl pic.twitter.com/krEAg4Wwcq

— BBC News (World) (@BBCWorld) June 4, 2020 src="https://cdn.knd.ro/media/521/2863/578/20086095/1/sfanta-scriptura-2.jpg?width=760" alt="trump a ieșit cu Biblia" />

Numeroşi lideri politici şi religioşi au denunţat modul violent în care au fost dispersaţi manifestanţi, pentru a-i permite preşedintelui să se ducă să se forografieze în faţa acestei biserici.

Citeste si: Spania planifică o redeschidere, la 22 iunie, a frontierelor cu Franţa şi Portugalia

Citeste si: Unde găseşti cele mai ieftine măşti de protecţie?

Citeste si: Focuri de armă în Constanţa

Ei au deplâns de asemenea modul în care locatarul Casei Albe a agitat o Biblie în faţa fotografilor.

Citeste si: La doar câteva luni după moartea fiului său, Brittani Leach este însărcinată! ”Suntem extrem de recunoscători!”

Episcopul Bisericii episcopaliene din Washington Mariann Budde a denunţat o iniţiativă ”profund insultătoare”, o deturnare a ”ceva sacru pentru o postură politică”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI