Close sidebar
Close sidebar

Trump: Organizaţia Mondială a Sănătăţii „chiar a dat-o în bară” în privinţa coronavirusului

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur, marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), acuzând faptul că s-a ocupat mai mult de China şi că a dat sfaturi "greşite" în timpul crizei de coronavirus, a scris Reuters.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"OMS chiar a dat-o în bară. Dintr-un anumit motiv; o organizaţie finanţată în mare parte de SUA a fost totuşi foarte mult de partea Chinei. Vom analiza asta mai bine. Din fericire, am respins din timp sfatul lor de a păstra deschise frontierele cu China. De ce ne-au făcut o astfel de recomandare greşită?", a scris Trump pe Twitter.

Citeste si: Coronavirus România. Raed Arafat, informații importante: „Nu trebuie nimeni să se relaxeze”

Trump: Organizaţia Mondială a Sănătăţii „chiar a dat-o în bară” în privinţa coronavirusului

OMS nu a comentat informaţia la solicitarea Reuters.

Citeste si: CE: România, desemnată de UE pentru gestionarea echipamentelor medicale pentru blocul comunitar

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

La 31 ianuarie, OMS a sfătuit ţările să păstreze deschise graniţele în ciuda epidemiei, precizând că fiecare stat are dreptul de a lua măsuri pentru protejarea propriilor cetăţeni. În aceeaşi zi, administraţia de la Casa Albă a blocat călătoriile dinspre China.

Oficiali americani au criticat OMS pentru deciziile luate în timpul pandemiei, susţinând că au fost bazate pe date eronate furnizate de Beijing.

Citeste si: Incendii de pădure în jurul Centralei Nucleare de la Cernobîl nu au condus la o creştere a nivelului radiaţiei

Săptămâna trecută, senatorul republican Marco Rubio a cerut demisia directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spunând că "a permis Beijingului să folosească organizaţia pentru a induce în eroare comunitatea internaţională".

Citeste si: Nelu Tătaru: „Am cerut retestarea tuturor lăuzelor şi nou-născuţilor”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI