Close sidebar
Close sidebar

Trupul lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale - VIDEO

Trupul lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, a transmis sâmbătă un purtător de cuvânt al familiei lui Navalnîi.

Sorin Negru,

Trupul lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Corpul fostului lider al opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, la mai bine de o săptămână după ce acesta a murit într-o colonie penitenciară din Arctica, transmite The Moscow Times.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de purtătorul de cuvânt al familiei lui Aleksei Navalnîi.

Citește și: Soția lui Alexei Navalnîi îl acuză pe Putin că ține ostatic corpul soțului ei

„Trupul lui Alexei a fost dat mamei lui. Mulțumim tuturor celor care au cerut acest lucru împreună cu noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Navalnîi, Kira Yarmysh, pe rețeaua X/fosta Twitter.

În ultima săptămână, autoritățile ruse au refuzat să-i acorde Liudmilei Navalnaya custodia cadavrului fiului ei, după ce aceasta a călătorit în orașul Salekhard din regiunea Yamalo-Nenets, cea mai apropiată așezare de colonia penitenciară unde a murit Navalnîi.

Ultimatum pentru mama lui Aleksei Navalnîi

Vineri, echipa de investigații a lui Alexey Navalny a raportat că anchetatorii de stat rusi au sunat-o pe mama lui Navalnîi și i-au dat un ultimatum: dacă nu ar fi de acord în trei ore să-i lase să-l îngroape în secret, fără ceremonie publică, fiul ei va fi înmormântat la

colonia penală unde a murit.

Kira Yarmysh a spus că planurile pentru înmormântare sunt încă neclare. 

"Liudmila Ivanovna se află încă în Salekhard. Înmormântarea este încă în așteptare. Nu știm dacă autoritățile se vor amesteca pentru a o duce la îndeplinire așa cum dorește familia și așa cum merită Alexei", a spus ea.

Soția lui Navalnîi l-a acuzat pe Putin de ""satanism"

Autoritățile ruse au spus că Navalnîi a murit din „cauze naturale”, după ce și-a pierdut cunoștința în urma unei plimbări în colonia închisorii, supranumită „Lupul polar”.

Însă echipa sa a spus că anchetatorii au ascuns cadavrul opozantului rus, refuzând zile întregi să-l lase pe mama lui chiar să-l vadă – provocând acuzații că statul este „ucigaș” care încearcă să „acopere urmele”.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Zeci de mii de ruși au semnat o petiție prin care cere ca trupul lui Navalnîi să fie predat familiei, în timp ce zeci de personalități culturale ruse de mare profil au publicat mesaje video în care îndemnau la fel.

În cursul zilei de sâmbătă, Iulia Navalnaya l-a acuzat pe Putin de „satanism” pentru că nu a permis ca trupul soțului ei să fie returnat familiei pentru o înmormântare creștinească.

„L-ai torturat când era viu, acum îl torturezi și mort”, a spus Yulia Navalnaya, care a promis că va continua munca soțului ei.

Zelenski speră că Ucraina poate învinge Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat sâmbătă liderii statelor din Grupul celor şapte ţări cele mai dezvoltate (G7), în faţa cărora a insistat la o reuniune prin videoconferinţă că Ucraina mizează în continuare pe ajutorul lor pentru a învinge Rusia în războiul declanşat de aceasta în urmă cu doi ani.

"Amintiţi-vă că ambiţiile imperiale şi revanşismul sfârşesc numai prin înfrângerea celor care sunt infectaţi de ele, şi că numai acest rezultat ne conduce la o securitate şi la un progres democratic adevărate!", a indicat Zelenski.

Președintele ucrainean a stat alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul belgian Alexander de Croo, cel canadian, Justin Trudeau, şi de şefa guvernului italian Georgia Meloni, toţi veniţi la Kiev pentru a marca doi ani de la începutul invaziei ruse.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Zelenski, alături de liderii UE, Canada și Italiei

[Sursa foto: President.gov.ua]

Georgia Meloni, a cărei ţară deţine preşedinţia rotativă a G7 (grup format din SUA, Canada, Germania, Regatul Unit, Franţa, Italia, Japonia) a deschis această reuniune de la Kiev, la care ceilalţi lideri din grup ce nu au venit în capitala ucraineană participă prin videoconferinţă şi la finalul căreia va fi adoptată o declaraţie comună.

Cerându-le acestora noi ajutoare militare pentru armata ucraineană fragilizată de blocarea ajutorului american de către republicanii din Congresul SUA, de eşecul contraofensivei sale din vara trecută şi aflată în criză de soldaţi şi muniţii în faţa trupelor ruse revenite în ofensivă, Zelenski a insistat asupra nevoii de sisteme antiaeriene, de consolidare a trupelor terestre şi combatere a flotei ruse de la Marea Neagră.

"Contăm pe voi!", le-a mai transmis preşedintele ucrainean liderilor din G7, adăugând că el este încrezător într-o "victorie comună" a ţărilor aliate contra Rusiei. "Auzim adesea că istoria ne priveşte şi acest lucru este absolut adevărat", a mai spus Zelenski.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI