Mai multe camere de supraveghere ar fi surprins exact momentul în care trupul neînsuflețit al opozantului rus, Alexey Navalnîi a fost transportat într-un convoi la miezul nopții, informează Sky News. Mediazona a publicat imaginile din timpul nopții de 16-17 februarie, între orele locale 23.54 și 00.01 cu cele patru vehicule, inclusiv mașini de poliție în față și în spate, un microbuz și o altă mașină nemarcată. 

Ambele camere de luat vederi arată același convoi care traversează râul Ob la sud de Labytnangi, care este singurul drum dintre închisoarea Kharp și morga din Salekhard, unde se pare că se află corpul politicianului. Mamei lui Navalny, Lyudmila Navalnaya, și avocaților săi li s-a refuzat accesul la morgă.  

Moartea acestuia a fost anunțată vineri de autoritățile penitenciare din Rusia. Atunci, Alexei Navalny și-ar fi pierdut cunoștința după ce s-a plimbat în colonia penală Polar Wolf. Din păcate, medicii nu l-au mai putut readuce la viață.

Trup Navalnîi convoi

Imagini cu convoiul care îl ducea la Alexey Navalnîi la morgă.

[Sursa foto: Sky News]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat la MAE referitor la stingerea din viață a opozantului rus Aleksei Navalnîi

Alexei Navalny ar fi putut fi ucis cu un singur pumn în inimă

Potrivit unui activist pentru drepturile omului care pretinde că deține informații din interior, liderul opoziției ruse ar fi putut fi ucis doar printr-o tehnică KGB. Pe trupul său, specialiștii au găsit o serie de vânătăi în zona cap și pe piept care corespund unei astfel de tehnici, a declarat Vladimir Osechkin.

" Este o metodă veche a diviziilor forțelor speciale ale KGB. Ei și-au antrenat agenții să ucidă un om cu un singur pumn în inimă, în centrul corpului. Era o marcă distinctivă a KGB-ului", a spus Osechkin, referindu-se la mult temutul serviciu de securitate internă din epoca sovietică, citat în New York Post.

Trup Navalnîi convoi

El este Alexey Navalnîi.

[Sursa foto: X]

Citește și: Ce spunea Navalnîi despre Donald Trump în ultimele scrisori trimise? Previziunile făcute din închisoare

Citește și: Ce spunea Navalnîi despre Donald Trump în ultimele scrisori trimise? Previziunile făcute din închisoare

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

De asemenea, Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, ar fi fost ținut în aer liber mai mult de două ore la temperaturile aspre, sub zero grade, pentru a-i slăbi organismul, a declarat Osechkin. Foști deținuți care au executat pedepse în regiunea arctică au raportat anterior că alți colegi deținuți au fost uciși de gardieni în acest mod crunt. Autoritățile ruse au refuzat să predea familiei sale trupul neînsuflețit, spunând că este necesar pentru o "examinare chimică" care ar dura două săptămâni.

Acum, mama opozantului vrea să dea în judecată autoritățile ruse pentru că nu-și poate înmormânta fiul așa cum se cuvinte.

Soția lui Alexey Navalnîi crede în continuare că soțul său a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Novichok, însă acest lucru ar fi puțin probabil, a mai adăugat activistul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si