Close sidebar
Close sidebar

Tu stii ce scoala e mai buna pentru copilul tau? A inceput razboiul intre scolile private si cele de Stat! Care e alegerea mai buna?

Inscrierea la scoala nu se mai face demult in functie de unitatea la care sunt arondate locuintele.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

La stat, reputatia profesorului este singura care conteaza, in timp ce sistemul privat ofera contra unor sume deloc de neglijat si dotari de ultima generatie.

Doamna invatatoare Senos este unul dintre cei mai iubiti profesori din scoala generala numarul 1,din Capitala. Pentru ca multi parinti si-au dorint sa isi inscrie copiii la clasa ei, i-a fost si foarte dificil sa pastreze limita de 25 de elevi in clasa.

Citeste si: Salonul auto de la Geneva se deschide maine si vine cu foarte multe premiere auto mondiale!

"Este o problema pt ca parintii de ff putine ori se pun in locul profesorului. Cat de buna ar fi invatatoarea, profesorul, cata experienta ar avea, este greu sa se lucreze cu mai mult de 25 de copii la clasa", spune un invatator.

Din dorinta de a alege ce-i mai bun pentru micutii lor, parintii au in minte un singur obiectiv.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In timp ce in sistemul de stat gratuit profesorul bun este supraaglomerat, la scolile private batalia se da pe dotarile superioare si facilitatile ultra moderne. De la video proiectoare, la table inteligente si mai ales la schimbul de experiente cu scolile din strainatate.

Citeste si: Polițiștii de frontieră de la Nădlac, ȘOCAȚI de ce au găsit într-un TIR! Au dat la o parte cutiile de vopsea și....- "Niciodată nu am văzut atât de mulți"

Copiii care urmeaza astfel de clase pot opta pentru un bacalaureat international, obligatoriu pentru cei care vor sa faca studii postliceeale la universitati de renume, precum Standford sau Harvard.

"Sunt crescuti altfel datorita acestui program IB. Este f diversificata aceasta latura nu numai academica ci si sociorelationala. Ei altfel relationeaza decat intr-un invatamant de stat", spune directoarea unei astfel de scoli.

Copiii care evolueaza intr-un astfel de sistem sunt ajutati de toate dotarile existente pentru a se dezvolta cat mai rapid.

Citeste si: Chinul prin care a trecut Andreea Bălan în sala de operație. Medicul care i-a salvat viața a povestit pas cu pas ce s-a întâmplat

Intr-o scoala privata, elevii se bucura de facilitati complet diferite fata de cele ale statului: pot desfasura ore de curs in natura, au piscine in care invata sa inoate, deprind artele plastice sau urmeaza chiar si cursuri de canto.

Pentru a urma cursurile unei scoli private, parintii trebuie sa se astepte la costuri de peste 700 de euro pe luna. Insa cei care aleg aceasta varianta sunt constienti ca efortul de acum poate schimba cu totul viitorul copilului

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI