Close sidebar
Close sidebar

Tu stii sa folosesti corect betisoarele de urechi? Medicii ORL-isi avertizeaza ca tot mai multi oameni isi afecteaza timpanul prin folosirea inadecvata a betisoarelor

Medicii ORL-işti se plâng de numărul tot mai mare al copiilor şi chiar al adulţilor care ajung la cabinet cu traumatisme ale timpanului, cele mai multe generate de folosirea inadecvată a beţişoarelor.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Chiar dacă pe etichetă scrie că sunt destinate indepartarii cerumului, secretia pe care o numim ceară, acesta este doar un artificiu comercial. Beţişoarele sunt facute pentru igiena exterioara a urechii, a lobilor si a pliurilor.
Puţini oameni ştiu că ceara urechii, pe cat de inestetica, este indispensabila pentru sanatate. Ceara este o secretie produsa de o glanda aflata pe canalul auditiv şi contine colesterol, trigliceride si acizi. Aceasta secretie are rolul de a curata si a proteja urechea, împiedicând praful şi alţi corpi dăunători să intre pe canalul auditiv.
Specialistii in otorinolaringologie ne spun ca cea mai buna metoda de a ne pastra urechile curate si fara ceara consta in igienizarea partii externe a acestora si evitarea celei interne.
Urechile noastre au capacitate de auto-curatire. Ceara este de obicei eliminata din ureche "fara ajutor" din exterior, nefiind nevoie de un instrument pentru a face acest lucru.
Betisoarele cu vata, sau orice alt obiect pentru curatire, pot impinge ceara mai mult in canalul auditiv, producand obstructia acestuia.

Chiar dacă pe etichetă scrie că sunt destinate indepartarii cerumului, secretia pe care o numim ceară, acesta este doar un artificiu comercial. Beţişoarele sunt facute pentru igiena exterioara a urechii, a lobilor si a pliurilor.
Puţini oameni ştiu că ceara urechii, pe cat de inestetica, este indispensabila pentru sanatate.

Ceara este o secretie produsa de o glanda aflata pe canalul auditiv şi contine colesterol, trigliceride si acizi. Aceasta secretie are rolul de a curata si a proteja urechea, împiedicând praful şi alţi corpi dăunători să intre pe canalul auditiv.

Specialistii in otorinolaringologie ne spun ca cea mai buna metoda de a ne pastra urechile curate si fara ceara consta in igienizarea partii externe a acestora si evitarea celei interne.Urechile

noastre au capacitate de auto-curatire. Ceara este de obicei eliminata din ureche "fara ajutor" din exterior, nefiind nevoie de un instrument pentru a face acest lucru. Betisoarele cu vata, sau orice alt obiect pentru curatire, pot impinge ceara mai mult in canalul auditiv, producand obstructia acestuia.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI