Tucker Carlson s-a declarat scandalizat în urma morții șocante a lui Aleksei Navalnîi, la doar câteva zile după ce a lansat un interviu controversat cu președintele rus.

Citește și: VIDEO. Joe Biden: "Putin este responsabil de moartea lui Navalnîi"

Tucker Carlson a spus vineri seara: „Este îngrozitor ce s-a întâmplat cu Navalny. Totul este barbar și îngrozitor.

Nicio persoană decentă nu l-ar apăra [pe Putin]".

Fosta gazdă a postului Fox News a declarat pentru DailyMail.com că se afla într-un avion care călătorea din Dubai când a auzit de moartea lui Navalnîi.

Cu câteva zile mai devreme, în cadrul unui summit în Egipt, Carlson a fost despre victimele lui Putin de-a lungul anilor, inclusiv a lui Navalnîi, iar jurnalistul american a răspuns sfidător: „fiecare lider ucide oameni, conducerea necesită uciderea oamenilor”. 

Cum a murit Aleksei Navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit vineri în închisoarea din regiunea arctică unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie, relatează presa internațională.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Anunțul șocant a fost făcut chiar de Serviciul penitenciar al regiunii Iamalo-Neneţ într-un comunicat: 

 ''La 16 februarie 2024, în centrul penitenciar nr. 3, deţinutul Navalnîi A.A. s-a simţit rău după o plimbare şi aproape imediat şi-a pierdut conştienţa.(...) Cauzele morţii sunt în curs de a fi stabilite'', spun oficialii ruși.

Personalul medical ar fi fost chemat de urgență, dar medicii nu au reuşit să îl resusciteze pe Navalnîi, spun autoritățile ruse.

"Au fost efectuate toate procedurile de reanimare necesare, dar nu au dat rezultat pozitiv. Medicii urgentişti au constatat decesul pacientului. Cauzele morţii urmează să fie stabilite", precizează Penitenciarul din Siberia.

Activistul Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, ispăşea o pedeapsă pentru "extremism" într-o colonie penitenciară îndepărtată în zona arctică, în condiţii foarte dificile.

El a denunţat drept politice numeroasele sale procese, considerându-le o modalitate de a-l pedepsi pentru opoziţia împotriva preşedintelui Vladimir Putin.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si