Tudor Postelnicu era condamnat pe viata pentru genocid, dar o ducea bine in inchisoare! Fostul sef al Securitatii primea damigene cu vin la Jilava in fiecare saptamana!
Tudor Postelnicu a decedat sambata, la 86 de ani.
Tudor Postelnicu, fostul sef al Securitatii, a murit sambata, la 86 de ani, dupa o perioada de cateva saptamani in care fusese internat la Spitalul Militar, cu grave probleme respiratorii. Dupa Revolutie, Tudor Postelnicu, care era ministru de Interne in decembrie 1989, a fost arestat de revolutionari si interogat de procurorii militari. Pe 2 februarie 1990, Postelnicu a fost judecat de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, alaturi de Emil Bobu, Manea Manescu si Ion Dinca.
A fost condamnat la inchisoare pe viata, i-a fost confiscata averea si a fost privat de unele drepturi civile. A facut recurs si i-a fost schimbata incadrarea din genocid in omor deosebit de grav, astfel ca a primit o pedeapsa de 14 ani de inchisoare. „În 1990, a fost închis în puscăria Jilava. Din păcate, şi noi am ajuns în Jilava, în 1990, în urma evenimentelor din 13-15 iunie. În acea perioadă, nu aveam acces la nimc, dar la un geam aveam acces. Şi observam că se duceau săptămânal damigene cu vin. Am întrebat la cine duc ăştia vinul şi mi s-a spus că la Postelnicu”, a povestit la Digi24 Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
In 1997, Postelnicu a fost din nou condamnat, la 18 ani de inchisoare, pentru omor deosebit de grav, in dosarul Autobuzul. Trei tineri au fost omorati din ordinul Securitatii, dupa ce au i-au luat ostateci pe calatorii unui autobuz, in incercarea de a fugi in Occident. In final, Postelnicu a facut doar sapte ani de inchisoare. Tudor Postelnicu s-a remarcat in 1977, cand a fost membru in comandamentul de reprimare a grevei minerilor din Valea Jiului.
Drept urmare, un an mai tarziu a fost numit sef al Departamentului Securitatii Statului. Tudor Postelnicu a fost membru al Comitetului Central al PCR si ministru de Interne din 1987 si pana la Revolutie.