Agenția pentru medicamente a Uniunii Europene a transmis miercuri un mesaj important în vederea stopării valului de infectări cu noua tulpină Delta, care cucerește treptat Europa: ambele doze ale unui vaccin Covid-19 sunt vitale pentru protecția împotriva variantei Delta extrem de contagioase.

”Date preliminare sugerează că două doze de vaccin împotriva Covid-19(...) sunt necesare în vederea furnizării unei protecţii adecvate împotriva variantei Delta”, a anunţa agenția într-un comunicat de presă. 

Citeste si: VIDEO| Restricțiile revin în tot mai multe țări din Europa, iar vacanțele sunt în pericol din cauza variantei dublu-mutante. TOT ce trebuie să știți!

Mesajul comun al celor mai importante două agenții din Europa

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) au publicat o declarație comună, prin care solicită cetățenilor să se vaccineze și să respecte numărul recomandat de doze de vaccin.

„Acest lucru este deosebit de important, ținând cont de răspândirea variantei Delta a Sars-CoV-2. Vaccinarea e importantă pentru a proteja cetățenii, în special cei cu risc de Covid-19 sever, și pentru dorința de a ne deschide societățile și de a relaxa restricțiile”, se mai spune în mesaj.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit celor două instituții, ”respectarea programului vaccinării recomandat este indispensabilă în vederea beneficierii de cel mai înalt nivel de protecţie”.

Citeste si: "Groparii nu mai fac față". Noul epicentru al pandemiei în Asia. India, depășită de o altă țară

Noi restricții în Europa, din cauza variantei Delta

Răspândirea rapidă a variantei Delta a forțat mai multe state membre UE fie să impună noi restricții, fie să facă un pas înapoi de la planurile anterioare de redeschidere completă a economiilor.

Potrivit estimărilor, până la sfârșitul lunii august, varianta Delta (B.1.617.2) va constitui 90% din toate tulpinile de coronavirus care circulă în UE.

Evidențiind transmisibilitatea mai mare a variantei Delta și posibilitatea unui risc mai mare de spitalizare asociat cu aceasta, EMA a subliniat necesitatea de a accelera programele de vaccinare și de a închide „lacunele de imunitate și oportunitățile pentru apariția în continuare a variantelor, cât mai curând posibil”.

Citeste si: Florin Cîțu despre valul patru al pandemiei: ,,Vaccinul este singura soluţie”

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pe fondul dezbaterii privind „amestecul și potrivirea” vaccinurilor, EMA a spus că există motive științifice bune pentru a se aștepta ca strategia de vaccinare mixtă să fie sigură și eficientă atunci când este aplicată pandemiei Covid-19.

Agenția a declarat că o strategie de vaccinare mixtă, în care se administrează un vaccin diferit pentru a doua doză într-un program recomandat de 2 doze, poate permite populațiilor să fie protejate mai rapid și să utilizeze mai bine aprovizionarea cu vaccinuri disponibile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si