,,Vin din Franța, bine născut în Iași. Asta e bucuria și asta e ce înseamnă și spiritul Crăciunului", spun turști care deja au sosit în stațiunile de la munte.

,,Ne-am bucurat, crează într-adevăr o atmosferă de sărbători și de asta am și venit la munte" , mărturisește un alt turist.

VIDEO| Turiștii au luat cu asalt stațiunile de la munte chiar înainte de sărbători

Citeste si: Un bărbat îmbrăcat în Moș Crăciun a primit amendă de 5.000 în timp ce împărțea cadouri

În timp ce turiștii se ospătează cu mancaruri alese, pe terasa restaurantului chefii muncesc la foc continuu. Porcii au fost tăiați, iar acum se pregătesc tot felul de bunătăți care vor ajunge pe mesele petrecăreților, în aceasta perioada.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Am făcut cârnați afumați, tobă, ciolane afumate, slănină afumată, caltaboș, avem șoric cald, ceafă afumată, mușchiuleț condimentat. Aici facem o pomană a porcului pentru clienții care ne trec pragul"  , spun gazdele care își așteaptă cu nerăbdare clienții care vor sărbătorii Crăciunul și Revelionul la munte.

Citeste si: Mesaje de Anul Nou 2022. Urări superbe de trimis familiei și prietenilor de La mulți ani 2022!

Pârtia de schi, atracția principală a turiștilor

Peste 300 de kilometri au străbătut colindătorii, ca să îi bucure pe turiștii care își vor petrece Crăciunul în Brașov. Instrumentele, recuzita și costumele au fost pregătite din timp pentru ca acestia sa arate perfect în fața publicului: ,,Îi așteptăm cu cozonac, un măr, o nucă, asta pentru cei mai tineri. Pentru cei mai înverșunați și adulții un vin fiert, o țuică fiartă"  .

Dar poate cel mai frumos cadou de care se bucură turiștii este zăpada din belșug care a căzut în ultimele zile. Deși pârtiile nu au fost deschise oficial, sportivii de ocazie alunecă în voie pe schiuri și snowboard.

,,Sunt pasionat de sportul ăsta și chiar mă bucur că pot să vin aici să mă bucur de pârtiile acestea" , mărturisește un turist care a venit la munte pentru a se bucura de pârtie.

,,Sunt porțiuni cu pietre, porținui cu gheață, bolovani, dar ne descurcăm și ne facem plăcearea și așa", ,,Așteptăm tot anul acest moment și e cel mai fain sentiment" , povestesc încântați turiștii.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov au scos plugurile din garaje ca sa bătătoreasca zăpada proaspăt depusă. În masivul Postăvarul stratul de omăt măsoară jumătate de metru. 

Citeste si: VIDEO| Cheltuim în neștire pe cadouri nepotrivite

VIDEO- Turiștii petrec românește la munte 

Citeste si: VIDEO| Dăruiește Crăciun! A găsit-o pe stradă, nemâncată, neîngrijită și cu multe nevoi! De atunci Georgeta a devenit mama Alinei, care la doar 5 anișori făcuse deja cunoștință cu greutățile vieții


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si