Close sidebar
Close sidebar

Turistii care vin in Bucuresti raman uimiti de monumentele arhitecturale, dar ingroziti de gropile din centru

Peste un million de turisti straini viziteaza anual Bucurestiul! Cei mai multi recunosc deschis ca au venit sa vada locul in care Ceausescu si-a sustinut ultimul discurs sau Casa Poporului, despre care spun ca este "un mare monument"! Daca se incumeta insa si la o plimbare, prin centrul capitalei, dau de alte imagini, de-a dreptul apocaliptice!

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Tot mai multe autocare opresc la Casa Poporului!

Anul trecut, 1,1 milioane de turisti straini au ajuns in capitala. De 10 ori mai multi decat in Brasov, Sibiu sau Cluj. Ca sa evite pe cat posibil drumurile romanesti, turistii opteaza pentru croaziere pe Dunare.


Strainii cauta in special locurile care au legatura cu trecutul comunist al Bucurestiului! Nu sunt prea bine informati, dar pare sa le placa ce vad...

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Daca ar fi decorul pentru un film, atunci s-ar putea numi Apocalipsa. Dar este tocmai centrul capitalei, intre Piata Unirii si Piata Universitatii.

Mai exact, kilometrul zero! Sa nu credeti ca am mers la periferie pentru a filma asa ceva. Gropile se masoara aici in metri patrati, iar cladirile, multe din ele monumente istorice stau sa cada.

Privesc in sus de 20 de ani la cladirile astea si mi se rupe inima de cum le-a uitat primaria!

Anul aceasta se estimeaza ca numarul turistilor straini  in Bucuresti se va mari.  Mare intrebarea e insa alta: se vor incumeta oare sa revina? Nu de alta, dar, conform statisticilor,  fiecare calator din strainatate aduce economiei romanesti un cadou in jur de 2500 de lei.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI