Nu mai e un secret că turistul scos din mare de salvamari şi-a dat salvatorii în judecată. “Un avocat din Bucureşti, Silviu Radu Luncan (60 de ani), a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local care l-au scos din apă în anul 2016, într-o zi în care era arborat steagul roşu, semn că înotul este interzis.

Procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar acesta s-a adresat instanţei cu contestaţie, astfel că dosarul se va judeca pe 13 iunie, la Judecătoria Mangalia. Silviu Radu Luncan îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local- de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, le cere câte 10.000 de euro daune fiecăruia”, scria Adevărul în iunie 2018. Incidentul s-a produs pe 22 august 2016, pe o plajă din staţiunea Mangalia. În ziua respectivă au fost şase cazuri de persoane înecate pe plajele din Mangalia, marea fiind agitată. Din declaraţiile avocatului, menţionate de anchetatori, acesta a intrat în apă pentru a-şi „face baia zilnică de două ore în mare“.( vezi cum era să se înece Războinica Naomi)

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Elevul dispărut în apele mării a fost găsit mort

Turistul scos din mare de salvamari şi-a dat salvatorii în judecată: "Ce a făcut Procuratura este o bătaie de joc"

"Deşi era steag roşu, omul spune că nu depăşea geamandura. Mai mult, susţine că este un înotător experimentat, care a participat în trecut la campionate de înot.

Acestea ar fi fost motivele pentru care nu a vrut să iasă din apă când cei trei salvamari i-au cerut asta. În tot acest timp, pe plajă, un echipaj SMURD resuscita un bărbat scos din valuri, care ulterior a murit, iar salvamarii căutau un copil dispărut, pe care apa l-a scos a doua zi la mal mort. După mai bine de o oră de tratative, mai mulţi turişti au intrat şi l-au scos forţat pe avocat, pe plajă fiind încătuşat de un poliţist local şi dus la poliţia municipală pentru identificare. Cei trei salvamari, Şerban Grigore, Alexandru Soare şi Iulian Vasile Tarciuc, precum şi poliţistul local Manuela Dogaru, susţin că cel salvat a fost recalcitrant, înjurându-i şi ameninţându-i. De cealaltă parte, avocatul spune că salvamarii l-au înjurat şi chiar i-ar fi aplicat câteva lovituri la spate şi la picioare. „Ce a făcut Procuratura este o bătaie de joc. Haideţi să vorbim după aia (data procesului n.red.), când va fi sesizată şi inspecţia judiciară. Sunt multe aici“, a declarat pentru „Adevărul” avocatul bucureştean Silviu Radu Luncan.

Turistul scos din mare de salvamari şi-a dat salvatorii în judecată: "Respinge ca inadmisibilă plângerea formulată" 

Se ştie că turistul scos din mare de salvamari şi-a dat salvatorii în judecată. Ulerior, Judecătoria Mangalia a dat verdictul: “În baza art. 341 alin. 6 lit. b din Codul de procedură penală admite plângerea formulată de petentul Luncan Silviu Radu şi dispune desfiinţarea soluţiei date de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia prin ordonanţa nr.

3106/P/2016 din 18.10.2017, de clasare a cauzei în care s-a efectuat cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi lipsire de libertate în mod ilegal prevăzute de art. 296 alin.2 Cod penal şi art. 205 alin.1 Cod penal, şi trimiterea cauzei la procuror pentru a completa urmărirea penală. În baza art. 341 alin.6 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 340 alin.1 Cod procedură penală respinge ca inadmisibilă plângerea formulată de petent împotriva ordonanţei nr. 127/II/2/2017 din 14.05.2018 dată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.” 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si