„Când a tușit ultima dată mai gravă așa? Noaptea trecută. I-am dat medicamentul pe care îl aveam în casă.”

Cam acesta e primul pas în cele mai multe familii. Copilul tușește când ți-e lumea mai dragă, așa că apelăm la ce știm că a avut efect dățile trecute.

Citește și: VIDEO- Viroza „fulger” care ține doar o zi nu iartă pe nimeni. Camerele de gardă ale spitalelor s-au umplut cu pacienți de toate vârstele

„Îi dau și produse cu care știu că a avut rezultate bune în trecut, dacă nu este ceva grav. Dacă este ceva grav mă duc la medic.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru mulți, leacurile băbești sunt prima opțiune.

Cu antitermice, cu ceaiuri, cu unguente, cu ce putem. Dacă e o tuse mai gravă mergem la medic, facem tratamentul cu ulei sau cu zahăr, cu miere de albine sau cu lapte cald, cu zahăr și îi dăm la asta mică.”

„De obicei, noi nu folosim medicamente. Încercăm să evităm folosirea medicamentelor, folosim foarte multe ceaiuri cu miere de albine, cu lămâie, pastiluță de supt care sunt cu vitamina C, propolis, echinaceea.”

Prin tuse, organismul nostru îndepărtează secrețiile și produsele străine care ne blochează căile respiratorii. Nu întotdeauna tusea e semnul unei viroze respiratorii, contează însă cât persistă și ce alte simptome mai însoțește.

Adrian Marinescu, medic infecționist: „Leacurile băbești uneori sunt folositoare, spun uneori pentru că de cele mai multe ori nu se întâmplă. Cel mai important e să nu ascundă un diagnostic care pune mai multe probleme și noi să ne gândim în felul următor: am tuse, așteptăm o săptămână.

Nu trebuie văzut dacă starea generală a celui mic este modificată, pentru că o stare proastă poate să însemne gripă sau ceva mai serios.”

Virozele la cei mici durează două săptămâni, iar la adulți 10 zile

Studiile arată că virozele respiratorii durează între 10 zile la adulți, iar la copii 14 zile în sezonul rece.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si