Close sidebar
Close sidebar

Ucenicul de taina al lui Arsenie Boca, povete inainte de Rusalii. Linistea sufletului vine nu dupa desfrau, ci dupa infranare.

Marile sarbatori religioase ale crestinatatii sunt transformate tot mai des in prilej de petreceri. Unul dintre ucenicii de taina, ai Parintelui Arsenie Boca le da crendinciosilor cateva povete inainte de inaltarea Domnului si Rusalii.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Iar de Rusalii nu fac exceptie. Desi potrivit credintei populare, sarbatoarea vorbeste despre sufletele mortilor, pogorarea Sfantului Duh a devenit, de ceva ani, doar un prilej de ghiftuiala.

Petru Vamvulescu, preot- Este o inselare. Sarbatoarea inseamna ca omul sa doreasca duhul lui Dumnezeu.

POVATA INAINTE DE RUSALII

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Porphyrion: Cele mai mari jeturi care erup dintr-o gaură neagră observate vreodată. Sunt de 140 de ori mai lungi decât Calea Lactee- antena3.ro

Preotul Petru Vamvulescu a fost ucenicul duhovnicului Arsenie si a marturisit minunile sfantului neincoronat al Ardealului.

Cuvintele sale mangaie sufletele credinciosilor, dar ii si cearta atunci cand se ratacesc de la calea cea dreapta.

Petru Vamvulescu, preot: Petrecerea noastra este in ceruri.

Pe pamant, cheia fericirii e echilibrul in toate. Linistea sufletului vine nu dupa desfrau, ci dupa infranare.

Petru Vamvulescu, preot: Depinde cat poate omul cu sanatatea, ca nu toti sunt la fel si de fapt trupul e mai slab si mai neputincios si astazi in poluarea asta care ne inconjoara de tot felul  am mai slabit.

Puterea, spune parintele, se dobandeste prin rugaciune, iar credinta sincera o poarta fiecare in suflet.  

Petru Vamvulescu, preot: Basmaua nici nu aduce duhul lui Dumnezeu la rugaciune, nici nu-l respinge. E un chip de smerenie materiala, sa spunem asa.

Anul acesta, Rusaliile pica pe 4 iunie. Parintele spera ca semenii sai sa le intampine cu liniste.

Petru Vamvulescu, preot: Sa se roage si sa aiba rabdare! Sa aiba rabdare si cu ei insisi!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI