Close sidebar
Close sidebar

Ucraina construiește un zid la granița cu Belarus

Ucraina construiește un zid la granița de nord cu Belarusul, iar regiunile care se învecinează cu Rusia sunt, de asemenea, fortificate, informează Pravda.ua.

Sorin Negru,

Zidul construit la granița cu Belarus

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Kyrylo Timoșenko, șeful adjunct al Biroului Președintelui Ucrainei, a transmis pe Telegram că lucrările la zidul cu Belarus înaintează în ritm alert.

Citește și: Imaginile victoriei- ucrainenii, în Herson

„În nord se desfășoară un alt tip de lucrări; aici se construiește un zid la granița cu Belarus.
Un șanț, un terasament, un zid de beton armat cu sârmă ghimpată: acestea sunt barierele inginerești care se construiesc în regiunea Volyn.

Aproximativ 3 km de graniță au fost parcurși deja, iar lucrările sunt în plină derulare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

"Acesta nu este tot, dar nu vom dezvălui detaliile. De asemenea, se execută lucrări în regiunile Rivne și Jytomyr”, a mai spus oficiaul de la Kiev.

Citește și: Momentul în care armata lui Zelenski intră în centrul orașului Herson (VIDEO)

Timoșenko a declarat că se construiesc fortificații într-o regiune care se învecinează cu Rusia.

El a adăugat că polițiștii de frontieră ucraineni au „toate echipamentele necesare pentru a vedea inamicul departe în spate”.

Lukasenko neagă că va trimite soldați în Ucraina

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a insistat din nou că nu va trimite militari în Ucraina, transmite BBC News.

''Astăzi se vehiculează ideea că Lukaşenko vrea să-şi trimită militarii în Ucraina.

Am spus deja de o mie de ori că nu am astfel de planuri'', a afirmat vineri preşedintele belarus, în timpul unui eveniment care a avut loc la Corporaţia Naţională de Biotehnologie din Belarus (BNBC), potrivit agenţiei oficiale BELTA.

Lukaşenko a susţinut că, de fapt, opoziţia ''autoexilată'' este cea care îi trimite pe belaruşi la moarte. ''N-avem ce face acolo în Ucraina. Nu avem nevoie să trimitem oameni acolo ca să lupte'', a precizat el.

Pe parcursul invaziei ruse în Ucraina, Belarusul s-a situat de partea preşedintelui rus Vladimir Putin şi şi-a pus la dispoziţie teritoriul pentru lansarea de atacuri împotriva Kievului.

Separat, Lukaşenko a mai anunţat că Belarus şi Rusia au ajuns la un acord în privinţa creării unei constelaţii comune de sateliţi, inclusiv militari. ''Am căzut de acord cu Rusia să creăm o constelaţie comună de sateliţi în spaţiu. Nu sunt doar în scopuri militare. Rusia e uriaşă. Şi am reuşit să facem parte din acest program şi să creăm această constelaţie de sateliţi împreună cu ruşii'', a mai spus Lukasenko.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI