Close sidebar
Close sidebar

Ucraina discută cu România pentru a-și exporta producția agricolă prin portul Constanța

Ucraina poartă discuții cu România pentru a-și expedia exporturile de produse agricole prin portul românesc Constanța de la Marea Neagră, în condițiile în care invazia Rusiei a blocat porturile ucrainene, a anunțat miercuri Ministerul ucrainean al Agriculturii într-un comunicat, potrivit Reuters.

Diana Bostan,

Producție de grâu Ucraina.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Noul ministru ucrainean al agriculturii, Mykola Solskyi, a declarat sâmbătă că abilitatea țării sale de a exporta cereale  se înrăutățește pe zi ce trece  și se va îmbunătăți doar dacă războiul cu Rusia se va încheia.

Ucraina discută cu România pentru a-și exporta producția agricolă prin portul Constanța

Ucraina, unul dintre principalii exportatori mondiali de cereale și uleiuri vegetale, are suficiente stocuri pentru a-și satisface nevoile alimentare timp de doi ani, dar va pierde 1,5 miliarde de dolari pe lună din exporturile agricole din cauza invaziei rusești, a precizat ministerul.

Citeste si: Vicepremierul Ucrainei acuză Rusia că ar fi înființat un depozit de muniție în apropierea centralei de la Cernobîl

Ucraina  ar putea să nu producă suficiente recolte  pentru a exporta dacă campaniile de semănat din acest an sunt perturbate de invazia Rusiei, a declarat pe 19 martie, consilierul prezidențial Oleh Ustenko.

 

PAM furnizează ajutor alimentar pentru 1 milion de persoane

Reprezentanţii Programului Alimentar Mondial (PAM), o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), au anunţat miercuri că furnizează ajutor alimentar de urgenţă pentru 1 milion de persoane în Ucraina după invadarea acestei ţări de forţele militare ruse, informează AFP.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Imagini șocante vin din Israel, unde un atac armat a avut loc într-o suburbie a orașului Tel Aviv. Cinci oameni au murit

"Camioane, trenuri şi camionete care livrează astăzi alimente pentru persoanele cele mai vulnerabile în întreaga ţară şi alte convoaie umanitare sunt aşteptate în zilele următoare", au declarat reprezentanţii PAM într-un comunicat.

Citeste si: Joe Biden, ședință de urgență cu liderii marilor puteri europene. "Putin învârte cuţitul în rana deschisă a Ucrainei"

Potrivit PAM, "mai mult de 6,5 milioane de persoane" au fost strămutate în interiorul Ucrainei, iar accesul la alimente reprezintă "una dintre principalele trei preocupări" ale populaţiei ucrainene, alături de siguranţa personală şi aprovizionarea cu carburanţi.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI