Close sidebar
Close sidebar

Ucraina obține o "victorie substanţială" prin spargerea defensivei ruse în regiunea Harkov

Forţele ucrainene au înregistrat o "victorie substanţială" prin spargerea defensivei ruse în regiunea Harkov, a declarat vineri un responsabil numit de Moscova în zona ocupată de forţele ruse în această regiune omonimă din estul Ucrainei, potrivit presei internaționale.

Sorin Negru,

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că forţele ucrainene au avut un anumit succes în operaţiunile lor din Harkov şi Herson.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vorbind la televiziunea rusă de stat, Vitali Gancev a spus: "Însuşi faptul spargerii apărării noastre reprezintă deja o victorie substanţială pentru forţele armate ucrainene".

Ministerul rus al Apărării a postat imagini video cu ceea ce a spus că sunt trupe ruse trimise în regiunea Harkov.

Citeste si: Război diplomatic între Rusia și România. Cine este românul expulzat din Moscova

Unele zone la est de oraşul Harkov, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume şi al doilea oraş ca mărime din Ucraina, au fost ocupate de forţele ruse imediat după invazia la 24 februarie, dar Rusia nu a reuşit să captureze şi oraşul propriu-zis.

Zelenski, anunț despre ofensiva ucraineană 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că trupele ucrainene au "eliberat zeci de aşezări" şi au recuperat peste 1.000 km pătraţi de teritoriu de la forţele ruse în est şi sud în ultima săptămână.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Vladimir Putin face noi declarații războinice la adresa Occidentului

Kremlinul a refuzat să comenteze informaţiile referitoare la avansul ucrainenilor în regiunea Harkov, limitându-se să spună că problema ţine de competenţa Ministerului Apărării.

Ce spun americanii despre pierderile rușilor 

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că forţele ucrainene au avut un anumit succes în operaţiunile lor din Harkov şi Herson.

Trupele ucrainene au recucerit peste 700 km pătraţi de teritoriu în sudul şi în estul regiunii Harkov, unde au avansat cu până la 50 km în adâncul poziţiilor ruse şi au recucerit 20 de sate, a declarat joi un general ucrainean.

Citeste si: Zelenski anunță "vești bune" de pe front. "Se schimbă situația în favoarea Ucrainei"

'Vedem în prezent succes la Herson, vedem succes la Harkov şi aceasta este foarte, foarte încurajator', a afirmat Austin în timpul unei conferinţe de presă cu omologul său ceh la Praga.

Aceste câştiguri ar însemna o lovitură serioasă pentru Rusia, care- potrivit serviciilor de informaţii occidentale- a suferit pierderi imense.

În schimb, ar reprezenta un impuls puternic pentru Kiev, dornic să arate susţinătorilor săi occidentali că poate schimba situaţia din teren dacă dispune de suficient armament şi că merită să fie sprijinit în continuare, potrivit Agerpres.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI