Close sidebar
Close sidebar

Ucraina şi Rusia încheie un acord de principiu în vederea evacuării civililor de la Mariupol, anunţă Guvernul ucrainean

Ucraina a ajuns la un acord cu Rusia în vederea deschiderii unui culoar umanitar de evacuare a civililor din portul asediat Mariupol (sud-est) - primul acord de acest tip de sâmbătă, anunţă vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, relatează AFP.

Diana Bostan,

Irina Vereșciuk


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Am reuşit să ajungem la un acord preliminar (cu ruşii) asupra unui culoar umanitar pentru (evacuarea) femeilor, copiilor şi bătrânilor”, anunţă într-o postare pe Telegram Irina Vereşciuk.

Ucraina şi Rusia încheie un acord de principiu în vederea evacuării civililor de la Mariupol

Pe de altă parte, armata rusă a anunţat marţi că a deschis un culoar în vederea unei evacuări a militarilor ucraineni din zona industrială Azovstal, în portul strategic Mariupol, la câteva ore după ce a cerut armatei ucrainene să capituleze.

Citeste si: Actele unui bărbat pe nume Navalnîi au fost descoperite lângă un cadavru din Bucha. "Sperau că e o rudă de-a mea", afirmă opozantul lui Putin

”Având în vedere situaţia catastrofală din fabrica Azovstal(...), forţele ruse au deschis un culoar pentru a permite ieşirea militarilor armatei ucrainene şi a combatanţilor din cadrul unor formaţiuni naţionaliste care au depus armele în mod voluntar”, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Un armistiţiu local a fost instaurat în vederea punerii în aplicare a acestei evacuări, a dat asigurări ministerul rus.

Vizită surpriză a lui Charles Michel la Kiev, în „inima Europei libere și democrate”

Este vorba despre o vizită surpriză, evenimentul nefiind anunțat pe agenda acestuia.

Mai mulți șefi de stat și de guverne, dar și oficiali de la Bruxelles au vizitat recent capitala Urainei în semn de solidaritate cu ucrainenii.

Citeste si: Un soldat ucrainean a fost salvat de telefonul mobil. Dispozitivul a oprit glonțul care ar fi putut să-l ucidă

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și președinta Paramentului European Roberta Metsola se numără printre cei care au fost la Kiev.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI