Close sidebar
Close sidebar

Ucraina va îndura o iarnă fără căldură. Kievul cere evacuarea civililor din Herson şi Nikolaev

Ucrainenii vor avea de îndurat o iarnă grea având în vedere în condiţiile în care infrastructura energetică a ţării a fost distrusă în urma atacurilor repetate ale armatei lui Vladimir Putin. Milioane de ucraineni vor fi nevoiți să reziste fără căldură şi apă caldă o iarnă întreagă, transmite Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Kievul îi încurajează pe civili să evacueze regiunile Herson şi Nikolaev. O altă problemă pentru Ucraina o reprezintă şi centrala nucleară de la Zaporojie a cărei distrugere ar însemna o adevărată catastrofă. 

Alexandra Costea,

Ucraina va îndura o iarnă fără căldură. Kievul cere evacuarea civililor din Herson şi Nikolaev

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii transmite că va urma o iarnă grea pentru Ucraina, iar căldura şi apa caldă vor reprezenta probleme grave pentru ucraineni.

Hans Kluge, director al OMS a declarat că:  "Această iarnă va reprezenta o ameninţare pentru vieţile a milioane de oameni din Ucraina. Criza energetică devastatoare, starea psihică a cetăţenilor, constrângerile asupra accesului umanitar şi riscul infecţiilor virale vor face din iarna aceasta un adevărat test pentru sistemul de sănătate ucrainean, pentru ucraineni, dar şi pentru lume şi dedicarea ei pentru a ajuta Ucraina." 

Citește și: Zelenski, mesaj de Ziua Trupelor Aeropurtate ale Forţelor Armate ale Ucrainei

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ca urmare a acestor aspecte, autoritățile din Ucraina au început deja evacuarea civililor din Herson şi Nikolaev, de teamă că mulţi nu vor face față frigului crâncen. Autoritățile au transmis că, de asemenea, guvernul le va furniza adăpost, transport şi îngrijire medicală, prioritate având femeile cu copii şi bătrânii.

Între timp, președintele ucrainean a anunțat că din Rusia ar trebui decretata ca fiind un stat terorist şi a cerut noi garanţii de securitate statelor NATO. 

Volodomir Zelenski cere noi sancțiuni împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a menționat că:  "Cu toții ne dorim ca teroriștii ruși să nu mai poată lua viețile oamenilor. Fiecare stat are nevoie de protecție garantată împotriva oricăror rachete rusești și împotriva oricărui sabotaj împotriva infrastructurii."

Citește și: Ce spun articolele 4 și 5 din Tratatul NATO. Polonia a refuzat activarea celui din urmă, după ce a fost lovită de o rachetă rusească

Jens Stoltenberg, Secretar General NATO a precizat că : "Trebuie să realizăm că, cel mai probabil, acest război se va încheia, la un moment dat, la masa negocierilor." 

În timp ce luptele continuă cu dificultate în Doneţk şi Lugansk, pentru că solul noroios nu permite înaintarea trupelor ucrainene, marea problemă rămâne centrala nucleară de la Zaporojie, care, dacă ar fi lovită, ar

putea produce o catastrofă de dimensiuni mai mari decât în cazul accidentului de la Cernobîl. În acest context, preşedintele francez Emanuel Macron a a anunţat că a avut o nouă discuţie telefonică cu Zelenski şi că situţia rămâne extrem de gravă.

Citește și: Ungaria respinge un nou ajutor financiar din partea UE pentru Ucraina

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI