Emmanuel Macron "a reafirmat sprijinul său deplin pentru preşedintele Zelenski şi angajamentul Franţei de a majora sprijinul său pentru Ucraina, ca răspuns la solicitările formulate de Kiev, inclusiv în materie de echipament militar", a anunţat Palatul Elysee.

Ucraina va primi sprijin militar suplimentar după atacurile Rusiei

Franţa va trimite Ucrainei şase tunuri Caesar suplimentare, în afara celor 18 deja livrate.

Aceste tunuri de 155 mm, vârf de gamă al artileriei franceze, au o rază de acţiune de 40 de kilometri.

Citeste si: Răzbunarea rușilor: mai multe explozii au zguduit Kievul în această dimineață

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Franţa a furnizat până acum Ucrainei rachete antitanc şi antiaeriene, vehicule blindate (VAB), carburant, echipamente individuale şi circa 15 tunuri tractate TRF1 de 155 mm.

Germania va livra Ucrainei un prim sistem de apărare antiaeriană IRIS-T SLM

"Noile tiruri de rachetă asupra Kievului şi a multor alte oraşe arată cât este de important să furnizăm rapid Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană", a arătat într-o declaraţie responsabila germană.

Citeste si: VIDEO Zelenski, mesaj după exploziile de la Kiev: Se încearcă să fim anihilaţi şi şterşi de pe faţa pământului”

"Atacurile Rusiei cu rachete şi drone terorizează în special populaţia civilă. De aceea noi oferim acum sprijin în special cu arme antiaeriene", a explicat ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si