Consiliul Reprezentanţilor Unionali al UDMR a decis în şedinţa de luni ca Uniunea să înceapă negocierile pentru formarea "unei mari coaliţii" cu PNL şi PSD, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Citeste si: ”Cred că suntem pe un drum corect". Care sunt concluziile negocierilor dintre PNL și PSD

UDMR vrea modificarea Constituției și trecerea la o republică parlamentară

" Luni ne-am consultat cu președinții organizațiilor județene, iar în cadrul ședinței online al Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, susținută de grupul parlamentar al minorităților naționale. Această coaliție are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției – introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important. Totodată, Uniunea militează ca reforma constituțională să asigure condițiile reale pentru înfăptuirea unei justiții independente", a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Citeste si: Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Vezi lista de restricții aprobate de CNSU și Guvern

Au început negocierile pentru guvernul PNL-PSD-UDMR

Conducerea PSD a votat, luni, în unanimitate, să demareze negocierile pentru formarea unui guvern cu PNL-UDMR şi minorităţi, a anunțat luni vice-președintele PSD, Sorin Grindeanu.

Un punct sensibil reprezintă schimbarea Constituției, mai exact  modificarea regimului politic al României de la republică semi-prezidențială la republică parlamentară. Surse citate de News.ro

susțin că social-democrații și-ar dori această modificare a legii fundamentale, în timp ce Grindeanu afirmă că PSD nu a discutat despre acest aspect în ședința de luni, dar nu a negat că nu ar fi dezbătut niciodată această idee.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ședință de Guvern. Executivul discută subvenționarea prețului la căldură

PSD a pregătit şi un program de guvernare cu mai multe măsuri care ar trebui implementate după intrarea PSD în Guvern.

Liderii PNL, primiți cu hârtie igienică la ședința de luni seara

Liderii PNL participă, luni seara, la ședința Biroului Politic Național (BPN) al PNL, care se desfășoară la Vila Lac 1.

La intrarea la ședința BPN, liderii PNL au fost întâmpinaţi cu hârtie igienică de câţiva protestatari. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi că liberalii vor să facă guvern cu PSD, afişând un mare banner cu mesajul "Trădătorilor". 

Fostul lider liberal Ludovic Orban a susţinut că negocierile cu PSD reprezintă o acţiune contrară a tot ceea ce înseamnă valori şi principii liberale. 

El a subliniat că, dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumul său cu PNL se va despărţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si