AstraZeneca a anunţat, vineri, că va încerca să livreze Uniunii Europene 30 de milioane de doze de vaccinuri până la sfârşitul lunii martie, mult mai puţine faţă de obligaţiile contractuale asumate iniţial, de 90 de milioane, şi un angajament făcut luna trecută, de a livra 40 de milioane de doze.

Breton a declarat duminică, la radioul francez Europe 1, că întârzierea este inacceptabilă, dar că deocamdată nu există planuri de a da în judecată compania AstraZeneca.

Compania Pfizer produce doze de vaccin extra

”Vestea bună este că, deşi există întârzieri cu AstraZeneca, nu vom întârzia cu programul nostru de vaccinare în primul trimestru. Pfizer produce mai mult, mult mai mult decât era planificat, şi ne va livra mai mult”, a spus Breton.

Citeste si: Etapa a 3-a a vaccinării începe luni în țară. Autoritățile au anunțat de la ce oră se deschid listele de așteptare

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Coiful de aur de la Coțofenești a fost găsit acum aproape 100 de ani de copii care pășteau vacile și a ajuns adăpătoare pentru găini- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Liderii UE au fost criticaţi pentru campania lentă de vaccinare faţă de ​​alte ţări, cum ar fi Marea Britanie sau Statele Unite, din cauza unui proces mai lung de aprobare şi de achiziţie şi a întârzierilor repetate ale livrărilor.

Doze de vaccin anti-COVID

Noua ţintă referitoare la livrările de vaccinuri ale AstraZeneca depinde de autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE, care trebuie să aprobe aprovizionarea de la o fabrică din Olanda, arătă un document intern, citat sâmbătă de Reuters.

Citeste si: CNSU a aprobat o nouă listă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei

AstraZeneca, probleme cu testarea vaccinului

Breton a spus că AstraZeneca are probleme cu testarea, ceea ce reprezintă un semn al problemelor de logistică, şi a îndemnat consiliul de administraţie al companiei să ia măsuri. De asemenea, acesta l-a criticat pe directorul general al companiei, de origine franceză Pascal Soriot, pentru că a rămas în Australia în pofida acestor probleme, afirmând că el a putut vizita uzinele companiei, iar Soriot nu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si