Close sidebar
Close sidebar

Ulei de măsline. Patru greșeli pe care le faci când gătești cu acest ingredient

Ulei de măsline. Toată lumea știe că uleiul de măsline este un elixir pentru sănătate și numeroase studii au demonstrat că poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie să ştim însă cum să-l folosim.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ulei de măsline. Îl alegi pe cel ”light”

Toate tipurile de ulei de măsline au cam același număr de calorii, adică aproximativ 120 de calorii și 15 grame de grăsime la o lingură. Termenul ”light” se referă, în cazul uleiului de măsline, la culoare și aromă.

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ciorbă prea des. Este complet incredibil

Ulei de măsline. Nu citești eticheta

Cel mai sănătos ulei de măsline este cel pe a cărui etichetă este specificat presat la rece. ,,Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” atrage atenţia prof.

dr. Gheorghe Mencinicopschi. Puţini sunt fabricanţii care respectă aceste reguli.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Pizza care nu îngrașă. Cum se prepară

”Concret, din 100 de kilograme de pulpă de măsline, ar trebui să se extragă 20 de kilograme de ulei, dar ei o încălzesc şi obţin 40 de kilograme. Este ca şi cum ai vinde un Trabant drept Mercedes,” detaliază profesorul.

Ulei de măsline. Îl irosești pe cel extravirgin la prăjit

”La ardere e păcat să-l irosim pe cel extravirgin mai scump. La prăjit putem alege uleiul rafinat de măsline şi cel nehidrogenat de palmier,” spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Citeste si: Leurda, preferata americanilor! Cum a ajuns mancarea romaneasca sa ii fascineze

Ulei de măsline. Îl ții aproape de cuptor

Nimic nu râncezește uleiul de măsline mai repede decât căldură și lumina. Ține uleiul de măsline într-un recipient închis la culoare și depozitează-l într-un loc răcoros, departe de sursele de căldură și de razele soarelui, scrie doctorulzilei.ro.

Citeste si: Cum a slăbit cu adevărat, Andreea Marin! S-a dat de gol: „M-ați prins, recunosc”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI