Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Uleiul de palmier, bombă cu ceas pentru sănătatea noastră: Când poate deveni cancerigen?

Uleiul de palmier, folosit mai ales în industria fast-food, poate deveni o bombă cu ceas pentru organism. Este un nou avertisment al oamenii de știință, care spun că acidul palmitic, substanță regăsită în uleiul de palmier, poate avea un rol decisiv în propagarea mai multor forme de cancer în organism.

Mircea Pop,

Ulei de palmier


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Specialiștii ne îndeamnă să nu consumăm ulei de palmier în exces și să evităm produsele prăjite în această grăsime, dar sfaturile lor devin foate greu de respectat într-o societate în care uleiul de palmier a devenit de bază. Urmează un material filmat și cu camera ascunsă!

Promovat drept unul dintre cele mai bune produse pentru prăjire, uleiul de palmier devine bombă chimică atunci când este încins, spun specialiștii.

Prin încălzire, uleiul de palmier eliberează substanţe toxice şi cancerigene

Prin prăjire, așa cum este folosit în industria fast-food, uleiul de palmier eliberează substanţe de o toxicitate care poate crește semnificativ riscul unor metastaze, spun cercetătorii spanioli- care au făcut recent un experiment în acest sens pe șoareci.

Ulei de palmier

"Cu cât încălzirea termică este mai mare și de lungă durată, apar acei acizi grași saturați periculoși pentru organism. Cel mai periculos și care s-a constatat că are efect cancerigen și transformă celulele și practic le-ar face din celule bune, către celule canceroase este acel acid palmitic", spune Oana Dumitrache, medic diabetolog.

Citeste si: Cum prepari cei mai buni cartofi prăjiți. Secretul bucătarilor pentru a fi savuroși

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cu toate acestea, uleiul de palmier este lider mondial la consum. Primim explicații de la unul dintre vânzătorii unui restaurant de tip fast-food, care- asemenea tuturor celorlalți colegi de breaslă întrebați despre uleiul de palmier, nu a dorit să-și decline identitatea.

Reconfirmarea efectelor nocive- prin cercetarea făcută acum de oamenii de știință spanioli, poate reaprinde disputa privind folosirea uleiului de palmier în alimentația umană, mai ales că, pe lângă industria fast-food, el este folosit la prepararea altor produse.

Uleiul de palmier este lider mondial la consum

Citeste si: Alertă în supermarketurile din România: Un ingredient cancerigen a fost găsit într-o băutură preferată de mulți români

Ce produse conţin ulei de palmier

De la banalii pufuleți, pana la ciocolata sau produse de patiserie, in toate regăsim uleiul de palmier. Grav este ca, dacă aruncam o privire pe ambalaj, in cele mai multe dintre cazuri el este printre primele ingrediente. Asta înseamnă ca s a folosit o cantitate destul de mare, Asadar devine greu de evitat la consum.

"Mai ales în perioada de post unde discutăm de foarte multe produse, cum ar fi pateuri vegetale unde se folosește ulei de palmier să vedem pe etichetă cât ca și cantitate se regăsește în produs. Orice aliment intr o cantitate e aliment, într-o cantitate medicament și intr-o canittate e otravă", explică Sorin Mierlea, preşedintele INFOCONS.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Sfatul medicului: ,,Nu beți niciodată cafeaua imediat ce vă treziți!”

Singura variantă în care uleiul de palmier nu este nociv este cea în care substanţa nu este încinsă și este folosit în cantități admise. Conform unei directive europene, din luna aprilie a acestui an producătorii dar şi proprietarii de restaurante şi fast food-uri au fost obligaţi să reducă acizii graşi din alimente. Legea stabileşte că într-un aliment nu trebuie să fie mai mult de 2 grame de acizi trans la suta de grame de produs. Cine nu respectă, primeşte amendă de până 30.000 de lei.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI