Operațiunea de mutare a balenei beluga din râul Sena într-un bazin cu apă sărată ar putea fi dificilă și ar putea implica o barjă și apoi un camion, informează Sky News.

Citeste si: O balenă a fost văzută în apele râului Sena, din Paris. Nimeni nu înţelege cum a ajuns specimenul beluga în Franţa

Ecologiștii vor încerca să mute balena beluga care a rătăcit în râul Sena săptămâna trecută, într-o ultimă încercare de a-și salva viața.

Balena beluga refuză să se hrănească de mai multe zile

Balena este extrem de slăbită după ce refuză să se hrănească.

Mamiferul, care măsoară 4 m va fi transportat într-un bazin fluvial cu apă sărată pentru o „perioadă de îngrijire” de către medici care cred că animalul este bolnav, a declarat Lamya Essemlali, președintele Sea Shepherd France.

Citeste si: Gestul disperat al unui bătrân de 73 de ani. S-a aruncat în faţa trenului, pentru că nu a putut trece peste moartea soţiei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dacă balena răspunde la tratament, poate fi eliberată în sfârșit înapoi în larg.

Deși nu este clar cum vor transfera ecologistii balena din râu în bazin, presa franceză a spus că ar putea folosi o barjă și apoi un camion.

balena beluga

Ultima încercare de a salva balena beluga din Sena înainte să moară de foame

[Sursa foto: Twitter]

Ecologiștii speră ca balena să nu aibă soarta unei orce care a rătăcit în Sena și apoi a murit, în luna mai 2022.

Grupul de conservare a marinei a descris planurile de a muta beluga- care a fost observată pentru prima dată săptămâna trecută în Sena, în mod îngrijorător departe de habitatul său arctic- ca fiind o „operațiune enormă”.

Citeste si: VIDEO- Dunărea a secat lângă Zimnicea. Localnicii pot traversa la pas până la bulgari

Deși mutarea „are un factor de risc, deoarece este extrem de stresant” pentru animal, acesta nu poate supraviețui multe zile în apele dulci ale Senei, a spus grupul de experți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si