Fostul lider URSS, Mihail Gorbaciov, a murit la vârsta de 91 de ani. Mihail Gorbaciov era internat de câteva zile în Spitalul Central din Moscova, iar unitatea a anunțat decesul lui marți seara, din cauze naturale. 

Iată care a fost ultimul interviu acordat de Mihail Gorbaciov!

ultimul interviu mihail gorbaciov

Ultimul interviu a lui Mihail Gorbaciov. Ultimul lider al URSS a murit la vârsta de 91 de ani

[Sursa foto: Facebook]

Ultimul interviu al lui Mihail Gorbaciov

În decembrie 2021, după 30 de ani de la destrămarea URSS, când trupele ruse se aflau deja la granița cu Ucraina, Mihail Gorbaciov susținea ultimul său interviu în care a vorbit despre

„aroganța” de care a dat dovadă SUA și dorința Occidentului de a construi „un imperiu”, fapt ce s-a concretizat prin extinderea NATO.

„Aceasta li s-a urcat la cap, aroganţa, autosatisfacţia, ei (americanii) s-au proclamat câştigători în Războiul Rece, în condiţiile în care împreună am salvat lumea de la confruntare", a spus Mihail Gorbaciov, în ultimul său interviu acordat în luna decembrie a anului trecut agenției de presă de stat Ria Novosti. 

Citeste si: Mesajul lui Putin la moartea lui Mihail Gorbaciov. Ultimul lider URSS a condamnat războiul din Ucraina

„Cum se poate spera la relaţii de echitate cu SUA, cu Occidentul în această situaţie?”, a continuat să spună Gorbaciov, criticând „triumfalismul” de care dă dovadă Washingtonul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Potrivit fostului lider sovietic, tabăra occidentală voia „să construiască un nou imperiu, astfel s-a născut ideea extinderii NATO”.

Extinderea NATO cu țări ce au făcut parte din fostul bloc comunist în anii 1990, este considerată de Vladimir Putin drept principala cauză a profundei crize dintre Rusia și Occident.

Kremlinul este de părere că NATO reprezintă o amenințare pentru securitatea strategică a Rusiei. 

Președintele rus a solicitat în decembrie semnarea unui tratat de către SUA și aliații săi prin care interzic orice eventuală viitoare extindere a Alianței, dar și orice cooperare militară pe care Rusia o consideră a fi în zona sa de influență.

Citeste si: A murit Mihail Gorbaciov, președintele sovietic care a dărâmat Cortina de Fier

Cu toată că le consideră inacceptabile, Washingtonul a fost de acord cu organizarea unor negocieri în luna ianuarie, pentru a lăsa loc unei detensionări. Occidentul se temea că Rusia ar putea invada Ucraina, fost stat sovietic care dorea aderarea la NATO.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Alina Sorescu, dezvăluiri emoționante despre divorțul cu Alexandru Ciucu: ”Nu sunt complet vindecată”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

ultimul interviu mihail gorbaciov- nicolae ceaușecu

Mihail Gorbaciov și Nicolae Ceaușescu. Fostul lider rus s-a stins din viață la 91 de ani.

[Sursa foto: Facebook]

Fostul lider URSS, Mihail Gorbaciov a demisionat din funcția de președinte pe 25 decembrie 1991, moment în care s-a pus punct imperiului comunist.

Actualul președinte al Rusiei, Vladimir Putin a spus despre destrămarea Uniunii Sovietice că este „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea”.

Mihail Gorbaciov s-a arătat dezamăgit de intrarea Rusiei în război, potrivit Zolcer, citat de Libertatea.ro: „El însuși a lucrat timp de șapte ani pentru a pune capăt Războiului Rece. Dar, prin declanșarea războiului, toate acestea au fost distruse”.

Citeste si: Un american stabilit în Rusia și-a tatuat simbolul Z pe față


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si