Close sidebar
Close sidebar

Un al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Giurgiu

Este al doilea caz de pestă porcină confirmat în ultimele trei zile. Alte peste 100 de cazuri sunt active la mistreţi pe fondurile de vânătoare din județul Giurgiu.

Diana Bostan,

Focar pestă porcină

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

A fost interzisă comercializarea înstrăinarea sau mişcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii şi produselor din carne de porc provenite din zonele de restricţie. 

Un al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Giurgiu

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu a trasnmis că cel de-al doilea caz a fost confirmat într-o exploataţie nonprofesională din comunea Băneasa.

Citeste si: Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Giurgiu

A fost stabilită o zonă de protecție pe raza localităţilor Băneasa şi Pietrele şi o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minimum 10 kilometri, care include şi zona de protecţie, pe raza localităţilor: Braniştea, Gostinu,

Puieni, Vlad Tepes, Plopsoru, Daita, Frasinu, Sfântu Gheorghe. 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Interdicțiile impuse nu vor fi aplicate tranzitului porcilor pe şosea sau pe calea ferată dacă tranzitul se face fără descărcare sau oprire.

Nici un animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploataţie fără o autorizație

Primul caz a fost identificat miercuri, într-o gospodărie din comuna Clejani. 

Citeste si: Preţ carne porc Crăciun 2021: Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar

DSVSA interzice comercializarea, înstrăinarea sau mişcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii şi produselor din carne de porc provenite din zonele de restricţie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI